Huippusuosittu Vain elämää -ohjelma saa odotettua jatkoa, kun sarjan tuore kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa 24. syyskuuta. Yksi ohjelman tähdistä on suomalaisia jo toistakymmentä vuotta musiikillaan ihastuttanut Anssi Kela.

Kelan musiikkiura alkoi tarkemmin ottaen jo 90-luvulla, kun hän soitti Pekka ja Susi -yhtyeessä. Aloittaessaan soolouransa Kela kuitenkin ponnahti täysin uudenlaiseen suosioon. Hänen esikoisalbuminsa Nummela oli huikea menestys, ja levy on edelleen yksi Suomen myydyimpiä kotimaisia albumeja.

Kelan Nummela-levy täytti hiljattain 20 vuotta, ja juhlan kunniaksi artisti esiintyi viime viikonloppuna Allas Sea Poolilla Helsingissä.

Nyt Kela muistelee avoimesti kulunutta uraansa, johon on kuulunut sekä ylä- että alamäkiä.

– Mitä enemmän tulee kilometrejä mittariin, sitä enemmän osaa arvostaa kaikkea mitä on päässyt elämänsä aikana kokemaan, Kela toteaa Metropolille Vain elämää -ohjelman lehdistötilaisuudessa.

– Asiat rupesivat silloin aikoinaan tapahtumaan hyvin nopeasti. Menestys oli valtavaa, ja se iski sellaisessa mittakaavassa mitä kukaan ei ollut osannut etukäteen odottaa. Siinä tuli vauhtisokeus sen suhteen, että rupesi pitämään asioita itsestäänselvinä.

Myöhemmin Kelalle on on selkiytynyt, ettei mikään ole koskaan varmaan musiikkialalla.

– Nyt ymmärrän, että saan olla todella onnekas, kun minulla on kaikkien vuosien jälkeen edelleen mahdollisuus tehdä tätä mitä teen. Ja että olen artistina vieläkin niin relevantti, että minut kutsutaan mukaan tällaisiin ohjelmiin kuten Vain elämää, muusikko hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kelan mukaan hän oli jo nuorena ”jalat maassa -tyyppi”. Hän tajusi heti, ettei Nummelan kaltaista menestystä tule luultavasti koskaan enää osumaan hänen kohdalleen.

– Kun rupesin tekemään uutta musiikkia, tein itselleni selväksi kaksi asiaa: seuraava albumi tulee Nummelan vanavedessä myymään todella hyvin, mutta ei missään nimessä niin hyvin kuin Nummela.

– Tajusin jo silloin, että Nummela oli ainutlaatuinen hetki urallani, eikä se tule ikinä toistumaan. Tämä oivallus vapautti paljon tekemistä ja pystyin rauhassa tekemään sellaista musiikkia mitä itse halusin, minun omilla ehdoillani.

Artistina Kela on muuttunut vuosien saatossa omasta mielestään paljon.

– Tänä päivänä olen aika erilainen artisti kuin urani alkuvaiheessa. Nuorempana olin ujo ja sisäänpäinkääntynyt ja rämpytin kitaraa vakavalla naamalla. Ajan kuluessa olen oppinut, kuinka muodostetaan kontakti yleisöön, Kela kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Vain yksi asia Kelaa harmittaa hänen omalla urallaan.

– Ainut mitä harmittelen on, että kovin menestys sattui juuri ensimmäiselle soololevylle. Silloin en ollut artistina vielä valmis. Jos olisin saanut ensin tehdä muutaman levyn, ja menestys olisi napsahtanut vasta sitten, olisi minulla ollut paremmat valmiudet ottaa kaikki vastaan.

– Mutta tällaista on turha lähteä jossittelemaan. Tämä meni nyt näin, ja kaikki on toistaiseksi sujunut todella hyvin. Koen olevani etuoikeutettu, että saan edelleen olla tässä ja tehdä juttuja mitä oikeasti rakastan tehdä, Kela alleviivaa.

Lue myös:

Pyhimys nosti esille musiikkimaailman raiskaustapauksia – kollegoiden reaktio järkytti: ”Olen pettynyt ihmisiin”

Jättikohujen keskelle joutunut Pyhimys kokee julkisuuden raskaana – avautuu haasteistaan: ”Minusta puhutaan selän takana p*skaa”