Koko Suomelle tuttu laulajalegenda Ilkka ”Danny” Lipsanen juhlii tulevana lauantaina 24. syyskuuta 80-vuotissyntymäpäiviään. Merkkipäivän kunniaksi Danny on julkaissut oman elämäkertakirjan Danny – koko show (WSOY). Kirjan on kirjoittanut kirjailija ja toimittaja Antti Heikkinen.

Teoksessa Danny käy läpi värikästä elämäänsä ja sukeltaa myös suhdehistoriaansa. Muusikko avautuu muun muassa erostaan artisti Erika Vikmanin kanssa sekä paljastaa totuuden hänen ja Helmi Loukasmäen väleistä.

Danny pohtii kirjan sivuilla syvällisesti omia arvojaan.

– Mä olen miettinyt uskoa, toivoa ja rakkautta. Rakkaus on voimista suurin. Toivoa täytyy ihmisellä olla, samoin uskoa. Aina ne eivät riitä ja joskus ne joutuvat koetukselle. Mutta jos ihmisellä on rakkautta, niin silloin hänellä on myös uskoa ja toivoa, Danny kuvailee uutuuskirjassa.

Vuonna 2016 Danny ja Erika yhdistettiin ensimmäisen kerran toisiinsa. Saman vuoden joulukuussa Danny myönsi seurustelusuhteen julkisuudessa.

Kirjan mukaan Danny hurmasi Erikan pitkällä elämänkokemuksellaan ja herrasmiesmäisyydellään sekä huumorilla ja herkkyydellä.

– Danny puolestaan näki Erikassa älykkään ja lahjakkaan ihmisen. He kantoivat toisistaan huolta. Heillä oli siihen lupa, aikuisilla ihmisillä, kirjassa kerrotaan.

Syyskuussa 2020 pariskunta kertoi erostaan sosiaalisessa mediassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Suhde päättyi traagisesti kolmiodraamaan. Erika oli ihastunut toiseen mieheen.

– Danny otti asian raskaasti – tosin pettämisasioissa hän ei ollut mikään heittämään ensimmäistä kiveä.

Kun suhde Erikan kanssa vielä oli päällä, yhdistettiin Danny mediassa myös parikymppiseen Helmi Loukasmäkeen, jonka hän oli palkannut töihin Raumalla sijaitsevalle huvilalleen.

– Helmin ja Dannyn suhteen laatua on arvuuteltu. Kun Dannyn ja Erikan välit alkoivat eron jälkeen lämmetä, kirjoittivat lehdet Dannyn, Erikan ja Helmin välisestä kolmiodraamasta, todetaan kirjassa.

Kirjan mukaan Dannyn ja Helmin välillä on kuitenkin pelkkää ystävyyttä. He molemmat kiistävät romanttisen suhteen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Teoksesta käy ilmi eräs seikka, joka tuntuu monesta nykysuomalaisesta yllättävältä: musiikkkineuvoksen uran alussa Dannyn arvuuteltiin olevan homoseksuaali.

– The Islandersin aikaan toiset bändiläiset olivat epäilleet, mahtoiko Danny olla homoseksuaali, vai eikö nuori mies vain ollut naisista kiinnostunut.

Danny kyllä viihtyi naisten seurassa, mutta häntä ei kiinnostanut yhden illan jutut tai seurustelukumppaniensa tuominen julkisuuteen.

Vuonna 1968 Danny tutustui iskelmätähti Katri Helenaan, joka oli tuolloin vielä naimisissa. Danny ei omien sanojensa mukaan tullut Katrin ja tämän miehen väliin, vaan ennemmin odotti naista vastassa, kun tämä teki eroa miehestään.

– Siinä meille sitten syntyi ihan kivaa säpinää ja lopulta suhde, Danny myöntää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Jasmin Mäntylä jättää Dannyn synttäribileet välistä – yllättävä tilitys julki: ”Olin mielestäsi täysin väärässä kaikesta”

Suhde 50 vuotta vanhempaan Dannyyn toi Erika Vikmanin elämään rajuja muutoksia – kauppareissuista tuli painajaisia: ”Ihmiset saattoivat naureskella”