Hip-hop-legenda Ice Cube on buukattu Tampereen Tullintorin alueella 17.-18. elokuuta 2012 järjestettävään kaupunkifestivaali Blockfestiin. Ice Cube nähdään lavalla perjantaina, 17. elokuuta.
Yhdysvaltain länsirannikon rap-legenda Ice Cube eli O’Shea Jackson tuli alun perin tunnetuksi gangsta rap -pioneeriryhmä N.W.A:n jäsenenä. Muita ryhmässä vaikuttaneita hahmoja olivat muun muassa Dr. Dre ja Eazy-E. Vuonna 1988 julkaistu ”Straight Outta Compton” mullisti hiphop-kulttuurin antaen sille uuden suunnan, levyä pidetäänkin yhtenä gangsta rapin kulmakivistä.
Sisäisten erimielisyyksien jälkeen Ice Cube erosi ryhmästä ja aloitti oman soolouransa klassikon asemaan nousseella pitkäsoitolla ”AmeriKKKa’s Most Wanted”. Hän on toiminut myös Westside Connection -kokoonpanossa ja vuonna 2006 julkaistu Ice Cuben ”Laugh Now, Cry Later” -albumi rikkoi kultalevyrajan yli 500.000 kappaleen myynnillään. Uutta materiaalia on ilmestynyt aina muutaman vuoden välein, kiistelty artisti tunnetaan myös näyttelijänä, ohjaajana ja elokuvatuottajana. Hänen elokuvistaan tunnetuimpia ovat kulttiklassikot ”Boyz n the Hood” ja ”Friday”.
Viisivuotias Blockfest tuo lavalle myös kovatasoisen kattauksen kotimaisia artisteja. Perjantain rap-annista vastaavat Asa, Eevil Stö & DJ Kridlokk, Juju, Paleface,Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki, SMC Lähiörotat sekä Ruger Hauer. Lisäksi Pakkahuoneella kuullaan perjantaina Felix Zengerin beatboxausta ja reggaeta suoraan listaykköseksi albumillaan nousseen Jukka Pojan toimesta. Lauantain ohjelmistoon lukeutuvat Cheek, Elokuu, Gracias feat. Noah Kin, JVG, Karri Koira, Mikael Gabriel, Raappana ja Ruudolf. Kesän ainoa Rähinä Live ottaa paikkansa Fintelligensin johdolla edellisten vuosien tapaan lauantaina.
Edellisinä vuosina tapahtuma on ollut jo ennakkoon loppuunmyyty, joten lippujen saatavuutta on syytä seurata. Blockfestin juhlavuoden liput ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Tiketissä sekä valikoiduissa erikoisliikkeissä.