Ike julkaisi tänään 14. syyskuuta uuden sinkun, jolla on mukana feattaamassa Elastinen. 

Yhteisen kappaleen tekeminen on ollut suunnitteilla jo pitkään, kunnes viimein koitti oikea aika ja kaikki palaset loksahtivat kohdilleen. R&b-vaikutteinen biisi kertoo aiheesta joka koskettaa monen uutta rakkautta etsivän ajatuksia.
– Olin jo jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta tästä biisistä, sillä se on sekä henkilökohtainen mulle, että myös varmasti monelle kuuntelijallekin. Ajatus biisiin lähti siitä, kun tapaat jonkun uuden ihmisen, niin sulla saattaa jo valmiiksi olla jokin mielikuva tästä henkilöstä. Suomi on loppupeleissä aika pieni paikka, ja esimerkiksi uusi tuttavuutesi saattaa olla jo ennen tapaamistannekin kuullut susta puhuttavan, niin totta kuin taruakin, kuvailee Ike uuden sinkun tekstiä.
– Jokaisella meistä on omat exämme, ja harmittavan usein eron tullessa keskitymme puhumaan vain siitä mikä meni pieleen. Uuteen ihmiseen pitäisi kuitenkin pystyä tutustumaan ilman ennakkoluuloja ja luomaan omat mielipiteensä toisesta, jatkaa Ike.
– Haluan biisillä avata silmiä sille, että jokaisella meistä on oma menneisyytemme, eikä sen kaiveleminen ole tarpeellista. Kun kyse on rakkaudesta niin kukaan ei saa aloittaa puhtailla papereilla, Ike pohtii.

Elastisen mukanaolo luonnollinen askel

Elastisen lähteminen mukaan biisille feattaamaan oli luonnollinen askel. Miehet olivat puhuneet yhteisen biisin tekemisestä jo The Voice of Finlandin kuvausten aikaan vuonna 2013. Ohjelman päätyttyä Ike keskittyi oman musiikin tekemiseen sekä osallistui useisiin musiikkiprojekteihin. Viimein tänä syksynä yhteisen biisin tekeminen tuntui juuri oikealta ajankohdalta.
Biisin tuotannosta vastaavat Anton Sonin ja Kalle Keskikuru, sekä sävellyksen takana ovat itse artistin lisäksi Vilma Alina ja Anton Sonin.
28-vuotias Ike sainattiin Rähinä Recordsille vuonna 2016 hänen menestyttyään Elastisen joukkueessa The Voice of Finland -laulukilpailussa. Ike on siitä saakka tehnyt omaa musiikkia ja julkaissut kaksi singleä, ”Kaikki sanat” ja ”Dirty”. Syyskuussa julkaistaan Iken kolmas single ”Jonkun Ex”, jossa on mukana fiittaamassa Elastinen. Yhteistyö Elastisen kanssa alkoi jo Voice of Finlandin aikana, kun Elastinen ja Illi tuottivat Ikelle finaalikappaleen ”Vaiheillaan”, joka nousi radioiden soittolistoille.
Ike on näiden vuosien aikana löytänyt itsensä ja oman tyylilajinsa. Hänen musiikkinsa on sekoitus modernia RnB’ta ja poppia. Elämässä on tapahtunut paljon ja kokemukset ovat kasvattaneet häntä sekä ihmisenä että artistina. Sielukas laulaja purkaa tuntojaan lauluihin ja haluaa, että kuulijat kokevat hänen kappaleidensa olevan totta myös omassa elämässään.
– Musiikkini perustana ovat omat tunteeni ja musiikki toimii kanavana purkaa kokemuksia ja ajatuksiani. En ajattele itseäni valmiina tai tietyn genren edustajana. Stoorin täytyy tulla sydämestä. Enkä mä pelkää olla herkkä. Elämä on matka, jossa opitaan ja koetaan. Siitä kaikesta haluan laulaa, Ike tiivistää.

Ensimmäinen esiintyminen lukiossa

Ike on laulanut nuoresta saakka ja ottanut vaikutteita mm. Usherista, Boys II Menistä sekä Ne-Yosta.
– Lukiossa uskalsin laulaa ekaa kertaa muiden edessä. Lauloin Elton Johnin ”Can You Feel The Love Tonight” -kappaleen silmät kiinni täysin uppoutuneena kappaleeseen. Kun avasin silmäni, musiikinopettaja seisoi edessäni suu auki ja vaati, ettei laulamiseni saa jäädä tähän, Ike muistelee.
Ike pelasi ammatikseen jalkapalloa vielä Voice of Finlandissa esiintyessäänkin, mutta ohjelman jälkeen oli tehtävä päätös mihin suuntaan lähteä, ja jalkapallo jäi kuvioista lähes kokonaan pois.

Ennakkoluulojen vähentäminen tärkeää

The Voice of Finlandin jälkeen Ike on keskittynyt musiikkiin treenaten laulua, keikkailen, ja tehden omia biisejä. Omien kappaleiden lisäksi Ike on fiitannut mm. Uniikin ”Naiseni Mun” -kappaleella, Prinssi Jusufin ”Prinssille Morsian” -kappaleella sekä Adi L Haslan ”Uhka vai Mahdollisuus”-kappaleella. Ennen soolouraansa Ike keikkaili ahkerasti Jontte Valosaaren kanssa ja esiintyi myös HOK-Elannon palkitun #joulurauhaa-mainosvideon keulakuvana, jossa hän lauloi Eppu Normaalin ”Murheellisten laulujen maa” -kappaleen. Muiden auttaminen ja ennakkoluulojen vähentäminen on aina ollut Ikelle tärkeää, minkä vuoksi hän on aiemmin ollut mukana työskentelemässä myös mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämishankkeessa.
Kuuntele uusi single ”Jonkun Ex feat. Elastinen” täältä