Pääsemme jälleen nauttimaan uudesta raskaasta joulusta!
Vuosien saatossa todelliseksi ilmiöksi kasvanut Raskasta Joulua ilahduttaa tänäkin vuonna niin kiertueen kuin uuden albuminkin muodossa. Raskasta Joulua IV -albumi julkaistaan 17.11, jolloin käynnistyy myös Raskasta Joulua -kiertue. Kiertue on tänä vuonna entistäkin massiivisempi ja se järjestetään entistä useammassa konserttikaupungissa areenalla tai hallissa. Kiertueen erikoisvieraina ovat tänä vuonna Tarja Turunen sekä Rainbow ja Deep Purple -yhtyeissä vaikuttanut Joe Lynn Turner.
Raskaan joulun tunnelmaan päästään jo 27.10. kun albumilta julkaistaan ”Happy Xmas (War Is Over)” -kappale alkuperäisenä ja suomenkielisenä ”Joulun rauhaa” -versiona sekä ”Ave Maria” niin ikään suomeksi ja englanniksi esitettynä. ”Ave Marian” englannin- ja suomenkielisen version duetoivat Marco Hietala ja Tarja Turunen.
Suomenkielisellä ”Joulun rauhaa” -kappaleella kuullaan muiden solistien lisäksi Nightwishin Floor Jansenia. Jansenin suomenkielistä tulkintaa kuullaan albumilla enemmänkin, sillä hän esittää Tony Kakon kanssa duettona ”Oi joulunajan ihmiset” -kappaleen.
Edellä mainittujen artistien lisäksi kiertueella esiintyvät mm. Ari Koivunen, Antti Railio, Kimmo Blom sekä lukuisat muut huippulaulajat.
Suomea 17.11. – 17.12. kiertävän konserttisarjan suurin urakoitsija on Nightwishin Marco Hietala, joka esiintyy kiertueen jokaisessa 24 konsertissa.

Raskasta Joulua IV -biisilista:
1. Joulun sanoma
2. Joulumuisto
3. Tähti tähdistä kirkkain
4. Sydämeeni joulun teen
5. Kun joulu on
6. Jouluyö, juhlayö
7. Kuului laulu enkelten
8. Oi joulunajan ihmiset
9. Stjärnan i min hand
10. Kolmen kuninkaan marssi
11. Joulun rauhaa
12. Ave Maria
Kiertuepäivät ja paikkakuntakohtaiset artistilistat löytyvät osoitteesta www.raskastajoulua.com.