Kasmirin uutuussinkku ”Vauvoja feat SAARA” on ylittänyt kultalevyrajan. Sinkkua on kuunneltu yli 2 miljoonaa kertaa Spotifyssa. Myös biisiin tehty hauska video (yläpuolella) on ihastuttanut – videota on katsottu yli 1,3 miljoonaa kertaa YouTubessa. Kesäkumikampanjan 20. juhlavuoden kesäkumikappale ”Vauvoja feat SAARA” on myös Suomen radioiden soitetuin kappale jo toista viikkoa.
– On ollut uskomatonta seurata Vauvojen matkaa. Ensiaskeleet otettiin YleX:n hellässä huomassa ja siitä sitten pikkuhiljaa kurkotettiin muillekin kanaville lopulta ollen radioiden soitetuin biisi. Tätä ei ole siis koskaan aikaisemmin tapahtunut, joten on erityisen hienoa tehdä historiaa juuri kesäkumibiisin 20-v juhlavuotena. Valtavat kiitokset kaikille, jotka biisiä ovat toivoneet ja käyneet diggailemassa, kiteyttää onnellinen Kasmir.
Kesäkumikampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, Väestöliitto, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto.
Kasmirin huikea nousu yhdeksi tämän hetken suosituimmista kotimaisista artisteista alkoi ”Vadelmavene”-sinkun julkaisusta huhtikuussa 2014. ”Vadelmavene” on rikkonut rajoja jo monessa yhteydessä: se oli viime vuoden soitetuin kotimainen kappale Spotifyssa streamien ylittäessä jo yli 6 miljoonaa tällä hetkellä. ”Vadelmavene” palkittiin myös Suomen virallisena kesähittinä viime vuonna ja Kasmir sai kappaleesta myös Emma-palkinnon Vuoden biisi -kategoriassa. Kultaa ylittäneeltä debyyttialbumilta AMK Dropout julkaistut sinkut ”WOWWOWWOW” ja ”Iholla” ovat myös ylittäneet kultarajat. Molempia on streamattu yli 2,6 miljoonaa kertaa Spotifyssa.
AMK Dropout oli ensimmäinen kotimainen albumi, joka ylitti kultarajan pelkästään streamingmäärillään.
Parhaillaan Kasmir valloittaa liveyleisöä bändeineen kesän keikoilla ja festareilla.
Kesän keikkoja:
pe 26.6. Kirjurinluodon Viinikylä, Pori
la 27.6. Provinssirock, Seinäjoki
pe 03.7. Summer Up, Lahti
la 04.7. Ruisrock, Turku
ma 06.7. Aitoon Kirkastusjuhlat, Aitoo
pe 10.7. Viihdekeskus Merisärkkä, Kalajoki
su 12.7. Raffaellon terassi, Helsinki
pe 17.7. Solar Sound Festival, Seinäjoki
pe 17.7. Tedin Teltta, Pori
la 18.7. Tammerfest, Tampere
su 19.7. Ilosaarirock, Joensuu
to 23.7. Kotkan Meripäivät, Kotka
pe 24.7. Qstock, Oulu
la 25.7. Pipefest, Jämsä
to 30.7. Holjat, Forssa
pe 31.7. Satama Open Air, Kemi
la 01.8. Sulatto ´15, Raahe
pe 07.8. Siltakemmakat, Puumala
la 08.8. Simerock, Rovaniemi
ke 19.8. KSS Energia Areena, Kouvola
la 22.8. Blockfest, Tampere