Lappeenrannan ylpeys Kotiteollisuus juhli 21.9. uuden albuminsa Valtatie 666 julkaisua ja soitti samalla räväkän keikan Helsingin Virgin Oilissa. Yhdestätoista kappaleesta koostuva 16. albumi on perinteinen, mutta samalla myös yllättävä – se sisältää yhden peräti yli 18 minuuttisen kappaleen.
Metropoli.net tavoitti keikan kynnyksellä bändistä Jouni Hynysen sekä Miitri Aaltosen.
– Mie sain levyn vasta äsken käteen, vaikka jotkut fanit saivat sen etukäteen jo muutama päivä sitten, Aaltonen naurahtaa.
Albumi julkaistiin juuri, mutta sen tekemiseen kului yllättävän pitkään teidän mittapuulla. Mitä tässä vuoden aikana tapahtui?
– No jos avataan vähän, niin aikatauluthan ne kusivat. Ei myö vaan keritty. Rumpupohjat tehtiin jo vuosi sitten syksyllä, mutta siinä oli sitten kaikenlaista. Mun lomamatkaa ja meidän miksaaja/tuottaja Mikko Karmila alkoi jo sitten tekemään toista projektia. Lähdettiin sitten keikoille ja asiat hieman venyivät, Hynynen kertoo.
– Tosin pidentynyt aikaväli oli loppuen lopuksi vain hyvästä, sillä sisältöä ehti rakentelemaan enemmän. Tämä oli helvetin hieno matka, Aaltonen lisää.
https://www.facebook.com/Kotiteollisuus/photos/a.173780505982219/2190235547670028/?type=3&theater
”Helvetin hieno matka” on myös Kotiteollisuuden kappaleen nimi, joka julkaisiin jo viime syksynä Napapiirin Sankarit 3 -elokuvaa varten. Kyseinen ralli ei kuitenkaan päätynyt levylle asti?
– Se biisi oli samalla demolla kuin muutkin levyn kappaleet, mutta kun se julkaistiin niin paljon aikasemmin, niin sitten se ei Valtatielle asti päätynyt. Ehkäpä siitä voisi tehdä jonkun erikoisjulkaisun, sillä muutakin materiaalia jäi yli, Hynynen perustelee.
On levyä ja on kiertuetta, mutta miehet repäisivät ja perustivat myös oman baarin. Hullu Ukko -niminen kapakka avataan Lappeenrantaan lähiaikoina.
– Lappeenrannasta pari baariyrittäjää lähestyi meitä asian tiimoilta ja siinä meni tovi, ennen kuin alettiin tekemään hommia sen eteen. Nyt baari on aika lailla valmis, siellä on bändin memorabiliaa ja sinne pystyy ottamaan esiintyjiä, kuten esimerkiksi Mikko Alatalon tai Kake Randelinin, Aaltonen hymyilee.
Kyseisestä juottolasta tulee varmasti fanien pyhiinvaelluskohde. Bändin jäseniä kuitenkaan tuskin nähdään tiskin takana – edessä kylläkin?
– Tuskin meitä siellä baarimikkoina nähdään – en mie ole edes koskaan kaljaa laskenut! Mutta todennäköisesti meihin törmää siellä useastikin, Hynynen kertoo.
Kotiteollisuuden uutukainen Valtatie 666 on nyt kaupoissa sekä suoratoistopalveluissa. Keikkapäivämäärät voit tarkistaa yhtyeen kotisivuilta.
Ja Hullu Ukko -baarihan löytyy Lappeenrannasta osoitteesta Raatimiehenkatu 13!
Kuvat: Kotiteollisuus promo / Sami Parkkinen, Facebook / Kotiteollisuus