Kumpaa koirat kuuntelevat mieluummin, Beyoncéa vai Beethovenia?

Sony ja eläinten tajunnan asiantuntija Anna Wilkinson tutkivat kotieläinkoirien musiikkimieltymyksiä. Tutkimus osoitti, että häntä heiluu listahittien tahtiin.
Jykevän GTK-XB7 äänentoistojärjestelmän julkistamisen kunniaksi Sony on tehnyt yhteistyössä eläinten aistien asiantuntijan tohtori Anna Wilkinsonin kanssa tutkimuksen koirien musiikkimieltymyksistä.
Sonyn teettämä tutkimus osoittaa, että korkeatempoisemmat kappaleet todennäköisemmin saavat koirien hännät heilumaan kuin rauhalliset klassiset konsertot. Tutkimuksen koirista 62 % valitsi listahitit klassisten sinfonioiden sijaan.

Oheinen video visualisoi äänen sen kautta, miten eläimet reagoivat Martin Garrixin huippusuosittuun Animals-hittikappaleeseen. Videossa eläimet bailaavat hitin tahtiin tunnelmaa korostavan GTK-XB7-äänentoistojärjestelmän vieressä. Tehokas high power audio system -äänentoistojärjestelmä yhdistää Sonyn EXTRA BASS -teknologian ja tunnelmaa luovan kaiutinvalaistuksen.
Alla olevassa ”Party Animals” -videossa näkyy kuinka jänis liikuttaa nenäänsä basson tahtiin, pitkäkarvaiset hurtat nauttivat musiikin voimasta ja kissat bailaavat musiikin tahdissa tanssilattialla.
Kaikki ominaisuudet yhdessä laitteessa sisältävä tehokas high power audio -äänentoistojärjestelmä tarjoilee musiikinystäville sisintä säväyttävän saundin ja suurimmat bassot parhaisiin kotibileisiin.
Tieteellinen tutkimus selvitti kotitalouksissa elävien koirien musiikkimieltymyksiä. Tutkimus osoittaa koirien arvostavan meneviä hittejä klassisten konserttojen sijaan.
Tutkimus – koirat valitsevat Beyoncén mieluummin kuin Beethovenin
Tiedostaen, että musiikki on parhaimmillaan, kun se nautitaan läheisimpien kanssa Sony kokeili, mitä ihmisen paras ystävä valitsisi levylautaselle, jos saisi valita – rauhoittavia klassisia konserttoja vai meneviä listahittejä. Sony teki tutkimuksen yhteistyössä eläinten aistien asiantuntijan tohtori Anna Wilkinsonin sekä tohtoriopiskelija Natalia Albuquerquen kanssa. Wilkinson on eurooppalaisen eläinten käyttäytymistä tutkivan järjestön, Association for the Study of Animal Behaviour (ASAB), jäsen.
Tutkimuksessa havaittiin, että eläimet olivat paljon kiintyneempiä listahitteihin kuin tunnettuihin klassisiin teoksiin. Tutkimuksen koirista 62 prosenttia valitsi spontaanisti nykymusiikin kuin ainoastaan 38 prosenttia valitsi klassisen. Kun koirille annettiin 10 valintakertaa kahden musiikkityylin välillä, koirat valitsivat hittikappaleet merkittävästi useammin kuin klassisen musiikin. Havainto, että koirat valitsivat listahitit klassisen sijaan kertoo, että ne nauttivat enemmän korkeatempoisista ja rytmikkäistä kappaleista.
Tutkimuksessa käytettiin kahta Sonyn GTK-XB7-äänentoistojärjestelmää, joista koirille soitettiin joko klassista tai pop-musiikkia. Hauvojen reaktiot dokumentoitiiin ja niitä vertailtiin keskenään. Musiikkia soitettiin kummastakin kaiuttimesta pareittain, siten että kummastakin kaiuttimesta soi oma kappaleensa. Kappaleparit esitettiin sattumanvaraisessa järjestyksessä sekä kaiuttimen sijoittelua muutettiin mahdollisimman luotettavien tulosten saamiseksi. Koekappaleet sisälsivät viisi kuuluisaa klassista teosta Mozartin ja Pechelbelin kaltaisilta säveltäjiltä sekä viisi kuuluisaa hittiartistia Elvis Presleystä ja Martin Garrixista Justin Bieberiin ja Beyoncéen.
– Tutkimus osoittaa mielenkiintoisen eron musiikkimieltymyksissä klassisen ja populäärimusiikin välillä. Kymmenellä perättäisellä koekerralla eri musiikkityylien välillä koirat valitsivat säännönmukaisesti laitteen, josta soitettiin popmusiikkia, kuin sen josta tuli klassista, Wilkinson sanoo.
Party Animals -video
Tutkimuksen tulosten eloon herättämiseksi Sony teki eläinten bilevideon yhteistyössä Unit 9 -tuotantoyhtiön, eläinten käsittelyn asiantuntijoiden sekä eläinlääkärin kanssa. Eläimille soitettiin Martin Garrixin suosiota niittänyttä ”Animals”-tanssihittiä ja ääni on visualisoitu eläinten reaktioiden kautta.
Videossa kuvataan kuinka kissat, koirat ja jänikset reagoivat musiikkiin hienolla 1000 fps -kuvataajuuden huippuhidastuksella. Videossa näkee kuinka äänenpaineesta syntyvät ilmavirtaukset vaikuttavat. Lisäksi ympäristön valaistus on tehty sopivaksi kaiuttimien monivärivalaistukseen. Yksi videon kohokohdista on kohtaus, jossa Persialainen kissa nauttii basson jytkeestä pystyyn nostetun sub-woofer-bassokaiuttimen päällä.
Katso alta ”Party Animals” -video.
https://youtu.be/JEk8eeg-OQo
Tutkimuksessa ärsykkeinä käytetyt kappaleet:

Pop-musiikki Klassinen musiikki
What do U mean, Justin Bieber Canon in D, Pachelbel
Shake it off, Taylor Swift Dance of the sugar plum fairy, Tchaikovsky
Single Ladies, Beyonce Eine Kleine Nachtmusik, Mozart
Animals, Martin Garrix Orchestral Suite No. 3 in D Major, Bach
Hound Dog, Elvis Presley 7th Symphony, Beethoven


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.