2000-luvun alun suosikkiyhtye Kwanin laulajana ja sanoittajana tunnetuksi tullut Mariko Pajalahti avautuu Me Naiset -lehdelle elämänsä raskaista käännekohdista.

Mariko asui lapsena viiden vuoden ajan perheensä kanssa Yhdysvalloissa. Vuonna 2009 Mariko muutti maahan takaisin ja asettui asumaan taideväen rakastamaan New Yorkiin.

Yhdysvalloissa Mariko tavoitteli kunnianhimoisesti maailmanlaajuista tähteyttä, mutta hänen unelmansa eivät koskaan toteutuneet. Mariko kärsi New Yorkissa voimakkaasta stressistä, ja pian hänellä alkoi henkisten oireiden lisäksi ilmentymään myös fyysisiä vaivoja.

– Koska olen monin tavoin herkkä, koko kropan systeemi alkoi oireilla, ja lapsuudesta lähtien vaivanneet allergiaoireeni pahenivat. Harrastin Nykissä paljon erilaisia joogan suuntauksia, ja yhtäkkiä ymmärsin, että seuraavaksi haluan ohjata ammatikseni joogaa, Mariko kuvailee Me Naisille.

Vuonna 2014 Mariko palasi Suomeen ja alkoi saman tien opiskella joogaohjaajaksi. Hän kuitenkin lähti suorittamaan tavoitteitaan liian kovalla vauhdilla, mikä kostautui nopeasti.

– Minulla ei ollut koskaan aikaa pysähtyä, ja se oli virhe. Ajattelin vain, etten voi yrittäjänä jäädä aloilleni, muusikko tunnustaa haastattelussa.

– Tahti oli liian kova, ja se ilmeni burn outina. Sain kaksi välilevyn pullistumaa. Kun selkäni magneettikuvattiin, lääkäri totesi, että halvaantuminen oli ollut parin millin päässä. Siitä alkoi kuntoutus ja kuntoutumiseni, hän paljastaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Toipumisen kannalta Marikolle oli tärkeää oivaltaa, ettei hän ollutkaan kuolematon kuten oli nuoruudessaan kuvitellut.

– Kehon piti iskeä minut polvilleen. Makasin joogatuntien jälkeen lattialla jalat sohvalle nostettuna, koska se oli ainoa asento, joka ei sattunut aivan tajuttomasti.

Lopulta Mariko joutui turvautumaan terapeutin apuun, sillä välilevyjen aiheuttama kipu meni hänellä myös korvien väliin.

– Terapiaan menin kuitenkin vasta vuonna 2018, jolloin minulla ei ollut enää mitään akuuttia kriisiä päällä. Heräsin yhtenä aamuna ja päätin, että haluan selvittää terapiassa elämäni syvät linjat. Ja halusin oikeasti oppia rakastamaan itseäni, Mariko linjaa.

– Olen käynyt nyt neljä vuotta terapiassa. Yksi terapeuttini tärkeistä neuvoista on, että minun ei enää tarvitse reagoida ja oireilla kuten menneinä vuosina. Olen saanut kehoni ja mieleni kuntoon, nainen iloitsee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Päihdehoitoon hakeutunut Redrama rikkoi pitkän hiljaisuuden – lähetti koskettavan viestin faneilleen!

Shirly Karvinen avautuu lemmenlomansa uskomattomista käänteistä: ”Taksikuski jätti keskelle pimeätä viidakkoa”