Laulaja Tarja Turunen, 44, kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa avoimesti pelottavista hetkistä kolme vuotta sitten. Tarja oli mennyt vuosia tukka putkella, kunnes vakava sairastuminen pysäytti hänet.

Kolme vuotta sitten syksyisenä aamuna Tarjan puoliso Marcelo Cabuli löysi vaimonsa keittiöstä sirpaleiden keskeltä. Tarjan toinen puoli kasvoista oli valahtanut, muki pudonnut kädestä ja puhe sammalsi. Marcelo ymmärsi, että oli toimittava nopeasti.

Espanjalaisessa sairaalassa diagnoosiksi varmistui aivoinfarkti.

– Aivoinfarkti oli valtava shokki, Tarja muistelee Me Naisille ja jatkaa, että sairastumisen ja kuolemanpelko olivat läsnä vielä pitkään tapahtuneen jälkeen.

Tarjan oli vaikea ymmärtää miksi hän sairastui.

– Eikä sitä ole oikein pystytty selvittämään lääkärissäkään. Oma teoriani on, että liika stressi kostautui sairastumisena. Läheisenikin olivat huomautelleet, että pitäisikö välillä painaa jarrua.

– Sairastuessa se jarru iski täysillä päin pläsiä. Ehkä näin tapahtui, koska sen oli tapahduttava.

Tarja kuntoutui hyvin eikä hänelle jäänyt fyysisiä jälkiä, mutta tapahtuneen käsittely vaati aikaa. Tarja haki apua asian läpikäymiseen argentiinalaiselta henkiseltä valmentajalta, jonka kanssa käydyt intiimit keskustelut auttoivat ymmärtämään mitä muutoksia hänen tulisi arjessaan tehdä.

– Olen päässyt kuolemanpelostani enkä enää mieti tapahtunutta päivittäin. Päinvastoin, nyt pystyn jo puhumaan siitä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Julkkislääkäri Pippa Laukka joutui sairaalahoitoon: ”Kuumetauti kropassa veti kanveesiin”

Lasta odottava Eevi Teittinen ajautui sairaalassa paniikkiin: ”Aamulla tuli shokki, kun vauvan syke hävisi”