Suositun Portion boys -yhtyeen laulajana suomalaisille tunnetuksi tullut Aapo Vuori kertoo omalla Instagram-tilillään käyneensä läpi haastavan leikkauksen. Operaatio suoritettiin maanantaina 10. lokakuuta.

Vaativuudestaan huolimatta leikkaus sujui hyvin, ja nyt Aapo avautuu kokemuksestaan perjantaina (13.10.) julkaisemansa somepostauksen yhteydessä.

– Minulle tehtiin maanantaina septoplastia -niminen leikkaus (ei mitään vakavaa!), jota olin suunnitellut jo yli vuoden, ja joka ajoittui juuri näille viikoille, jolloin pidämme taukoa keikoista Portion boysin kanssa, Aapo kirjoittaa päivityksessään vapaasti suomennettuna.

– Lääkärin mukaan leikkaus oli haastava. Tämän kaltaisen toimenpiteen tavoitteena on oikaista sierainten välinen vino väliseinä, jotta nenän ilmankierto parantuisi, hän jatkaa.

Aapo kuvailee hänen nenänsä väliseinien olleen suoran sijasta voimakkaasti vinot. Väliseinien suoristaminen leikkauksessa kesti lähes neljä tuntia.

– Osa rustokudoksesta piti poistaa kokonaan.

Leikkaus on asia, jota Aapo on odottanut jo pidemmän aikaa. Hän kertoo tottuneensa vuosien saatossa siihen, ettei pysty hengittämään kovin hyvin nenänsä kautta.

– En myöskään ole täysin varma, mistä se johtuu. Mahdollisesti trauma koulukiusaamisesta, tai sitten se vain kasvoi sellaiseksi, hän tarkentaa.

Kirjoituksessaan Aapo kiittää hyvin toimivaa suomalaista terveydenhuoltoa, jonka ansiosta operaatio voitiin tehdä maksutta. Parin viikon toipumisajan jälkeen laulajan nenän pitäisi olla parantunut.

– Tosin tällä hetkellä nenässäni on paha turvotus johtuen kahdesta nenän sisällä olevasta levystä, jotka pitävät väliseinää paikoillaan ensimmäisen viikon, Aapo paljastaa.

– Mutta se on osa toipumista! Kiitos paljon Keski-Suomen sairaala Nova, te ihmiset olitte aivan mahtavia! muusikko muotoilee sydänemojien kera.

Julkaisunsa oheen Aapo on lisännyt rajun kuvan turvonneesta nenästään. Näet otoksen painamalla kuvarullan ensimmäisen kuvan oikealla puolella sijaitsevaa nuolta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Erika Vikmanin painoa arvosteltiin törkeästi – artistitähdeltä suora vastaus ikävään kommenttiin: ”Ihan sairasta”

Totuus vihdoin julki! Tästä syystä Pepe Willberg lähti Elämäni biisi -ohjelmasta: ”Ei ollut järkeä”