Pyhimyksen tuore albumi on ”Pettymys”


Pyhimys, oikealta nimeltään Mikko Kuoppala, on tehnyt paluun soolomateriaalin pariin neljän vuoden tauon jälkeen. Muun muassa Teflon Brothersissa, Ruger Hauerissa ja lukuisissa muissa projekteissa, useissa eri rooleissa vaikuttanut artisti on tehnyt tuotantotiiminsä Riku Mattilan, Väinö Walleniuksen ja OP Beatsin kanssa albumillisen melankolista räppiä vastapainoksi nykypäivän lyhyen elinkaaren Spotify-hiteille.
Ensimmäisen Johanna Kustannuksen kautta julkaistun, Pettymys-nimeä kantavan perjantaina julkaistun albumin työryhmä oli laaja. Mukana olivat mm. Sakke Aalto, Jooel Jons (Lake Jons, Ritarit), Eva & Manu, Kasmir, Yona, Pauli Hanhiniemi, Mia Huovila… Albumista ilmestyy myös rajoitettu vinyylipainos, sekä cd-levy digipak-kotelolla.
Pyhimys kommentoi uutta albumiaan seuraavasti:
– Pettymys kertoo nimensä mukaisesti pettymyksestä, joka puolestaan syntyy toteutumattomista odotuksista. Kun kilpailuyhteiskunnassa altistumme mielikuville onnellisesta elämästä, jollainen ei kuitenkaan ole mahdollista kuin pienelle osalle väestöstä, seuraa välttämättä katkeruutta ja epäonnistumisen tunteita. Lähestyin asiaa pienen maan, marginaalimusiikkia edustavan artistin näkökulmasta, joka on tavallaan saavuttanut verrattaen paljon, mutta on kuitenkin tyytymätön omaan tilanteeseensa. Vaikka itselle tämä asetelma aiheuttaa pääasiassa turhautumista edustamieni arvojen merkityksen katoamisen vuoksi, niin pystyn aika ajoin samaistumaan vahvastikin tämän tyyppiseen, systeemin nakertamaan hahmoon. Halusin korostaa sitä, että pettymyksen tunne ei korreloi suoraan siihen, miten hyvin asiat ovat, ja siksi aiempaan Pyhimykseen verrattuna, Pettymyksen minä-hahmo on selkeästi menestyneempi, mutta ehkä juuri siksi entistä onnettomampi.
Pyhimys julkaisi 10.7. Pettymys -albumiltaan tuplasinkkunsa ”Ei unta ennen Maltsuu” ja ”Häiriintyny” (katso rankka video yläpuolelta), jotka ovat molemmat saaneet lämpimän vastaanoton fanien keskuudessa. Mielenkiintoisista albumikokonaisuuksistaan tunnettu rap-artisti on julkaissut aiemmin lukuisten omakustanteiden lisäksi neljä kriitikoiden kiittämää pitkäsoittoa sooloartistina.
Neljän vuoden keikkatauon jälkeen Pyhimys tekee paluun Blockfesteilla perjantaina 21.8.
pyhimys-pettymys-kansi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.