Suomalaiset naisartistit jyräävät Suomen kuunnelluimpien naisartistien listalla.
Suomen Spotify-käyttäjät kuuntelevat eniten SANNIa, Jenni Vartiaista ja Evelinaa. Kotimaisista naisartisteista myös Kaija Koo ja Suvi Teräsniska lukeutuvat kuunnelluimpien listalle. Kansainvälisistä huippunimistä kuunnelluimpien listalta löytyvät muun muassa Sia ja Camilla Cabello.
Spotify tuo näkyville koko maaliskuun ajan, ja erityisesti kansainvälisen naistenpäivän yhteydessä, vahvoja naisartisteja, joilla on suuri vaikutus musiikkimaailmaan.
1. maaliskuuta lanseeratussa Women’s History Month -sarjassa on kokoelma soittolistoja, jotka kunnioittavat ja tuovat esille musiikin, viihteen ja kirjallisuuden huippuosaajia ja ikonisia naisartisteja. Pääpisteenä on ”Women Of” -soittolistat, joissa esitellään naisartistien kappaleita eri tyylilajeista – Women of Rock, Women of Folk and Americana, Women of R&B, Women of HipHop. Kokoelma sisältää myös ”This is” -soittolistoja, joissa tuodaan esille naisartisteja sekä heidän suurimpia hittejään. Näihin kuuluvat mm. This is: Rihanna, This is: Joni Mitchell, This is: Zara Larsson, This is: Veronica Maggio ja monia muita.
– Juuri nyt pohjoismaiset naisartistit julkaisevat hittibiisejään sekä nousevat suosikkilistoille ympäri maailmaa. On hienoa seurata, miten artistien kuten Zara Larssonin, ALMAn, Astrid S:n och MØn musiikki saa kansainvälistä huomiota ja poikii myös kansainvälisiä yhteistöitä, sanoo Jenny Hermason, Spotifyn Pohjoismaiden VD.

Naisartistit, jotka tällä hetkellä dominoivat suomalaisten musiikin kuuntelua Spotifyssa

· SANNI
· Jenni Vartiainen
· Evelina
· Sia
· Kaija Koo
· Camilla Cabello
· Taylor Swift
· Dua Lipa
· Selena Gomez
· Suvi Teräsniska
Kotimaiset naisartistit dominoivat myös listaa suomalaisten kuunnelluimmista pohjoismaisista naisartisteista: kaikki kärkikymmenikön artistit ovat kotimaisia.

Naistartistit, jotka dominoivat pohjoismaisten naistartistien kuuntelua Spofifyssa

· SANNI
· Jenni Vartiainen
· Evelina
· Kaija Koo
· Suvi Teräsniska
· Ellinoora
· Janna
· Anna Puu
· Vesala
· Ida Paul
Löydät naisartistit pohjoismaiselta GRL PWR -soittolistalta.

Naisartistit, joita Spotify-käyttäjät kuuntelevat tällä hetkellä eniten maailmanlaajuisesti*

· Taylor Swift
· Camila Cabello
· Dua Lipa
· Rihanna
· Demi Lovato
· SIA
· Selena Gomez
· Ariana Grande
· Beyoncé
· Shakira
Maailmanlaajuisessa listauksessa korkeimmalle pohjoismaisista artisteista sijoittuu Zara Larsson (sija 33). Tove Lo sijoittuu sijalle 38, Tanskan MØ sijalle 46, Norjan Astrid S sijalle 48, Suomen Alma sijalle 120, Icona Pop sijalle 134, Norjan Sigrid sijalle 148 sekä First Aid Kit sijalle 154.
* Spotifyn kuunteluhistoria elokuusta 2017 alkaen tammikuuhun 2018 asti.
Löytääksesi ja kuunnellaksesi soittolistoja musiikkihistorian suurimmista naisartisteista, klikkaa Women’s History Month -listaa Spotifysta.