Tunnettu helsinkiläisräppäri Cledos eli Vladislav Heponen julkaisi eilen maanantaina (23.1.) omalle Instagram-tililleen hurjan videon, joka on saanut runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa.

Videollaan Cledos istuu liikkuvan Porsche-merkkisen ökyauton konepellillä. Taustalla soi artistin uunituore Kilsoi-kappale, ja kädessään hän heiluttelee kalliin näköistä puhelinta.

Paljon arvostelua keränneellä videolla esiintyy myös Turusta kotoisin oleva räppäri Jambo eli Jami Kiskonen, joka istuu autossa pelkääjän paikalla.

Näet kohuvideon alta tai täällä.

Monet suomalaiset ovat syystä kauhistelleet videolla nähtävää astelemaa, sillä se on hyvin vaarallinen sekä Cledokselle itselleen että muille liikenteessä oleville. Video on ilmeisesti kuvattu ilman sen suurempia turvatoimia, eikä tietä ole esimerkiksi suljettu toisilta autoilijoilta.

– Turvavyöt kiinni Vladis! Gasellit-yhtyeestä tuttu Hätä-Miikka eli Miikka Niiranen tokaisee julkaisun kommenttiosiossa.

– On muuten rikollisen likainen auto, ja on muuten myöskin ihan oikea rikosnimike olemassa sille mitä videolla tehään, kulkee nimellä törkeä liikenteen vaarantaminen, eräs toinen seuraaja huomauttaa.

– Tosta ku lipsahtaa ni ei oo enää Cledost vaa levos, yksi sanailee.

– Jengi tääl haippaa mut ei tajuu et toi on v*tun vaarallista.

– Sakkoi. Sakkoi. Sakkoi. Sakkoi.

– Bro ota iisiisti ettei satu.

– Eisiin. Iha leija. Mut tää ei oo fresh.

– Bro älä laita tällasta… ei oo fresh riskeerata omaa henkee.

Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein kommentoi Cledoksen tempausta Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Tästä on tehtävä ilmoitus. Kuskia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja konepellillä istuvan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, Pasterstein lausuu lehdelle.

Pastersteinin mukaan poliisin tulee aina puuttua kyseisenlaisiin tapauksiin.

– Törkeästä liikenneturvallisuuden rikkomisesta seuraa sakko- tai vankeusrangaistus, hän painottaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Laulaja Bess sai jättimäisen huomionosoituksen Yhdysvalloissa: ”Olen sanaton”

UMK:n ennakkosuosikista Käärijästä leviää alastonkuva sosiaalisessa mediassa – ”Sulla on hyvät tsäänssit kääriä massit alastonmallina”