Legendaarinen iskelmälaulaja Virve ”Vicky” Rosti sai helmikuun alussa Erikois-Emma-palkinnon laajasta elämäntyöstään musiikkialalla. Palkinnon kävivät Emma-gaalailtana hakemassa Vickyn tyttäret Eeva ja Ella, sillä laulaja itse viettää talveaan Espanjan lämmössä.

Gaalan jälkeen tytärten esiintyminen nostatti suomalaisten keskuudessa massiivisen kohun. Erityisesti somevaikuttajana tunnettu Ella Rosti on kerännyt valtavan määrän kritiikkiä sosiaalisessa mediassa, sillä hän vaikutti olevan tilaisuudessa tukevassa humalassa.

Nyt Ella kommentoi muutaman viikon takaisia tapahtumia vihdoin julkisesti Kaksi äitiä -podcastissaan, jota hän pitää yhdessä vaimonsa Suskin kanssa.

Ohjelmassa Ella myöntää juoneensa illan aikana runsaan määrän alkoholia, sillä häntä jännitti esiintyminen suuren yleisön edessä.

– En ollut syönyt juuri mitään kun jännitti niin. Eevalla juotiin juhlan kunniaksi samppanjaa. Eevan mies heitti meidät jäähallille ja matkalla naukattiin minttushotit jännitykseen, Ella muistelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Paikan päällä juominen jatkui. Ella kuvailee siskosten gaalapöydästä löytyneen muun muassa valkoviiniä, skumppa ja punaviiniä, joita sai vapaasti maistella.

– Minä join niitä kaikkia sekaisin siihen jännitykseen, vaikka ei olisi pitänyt juoda enää yhtään mitään, nainen tunnustaa.

Äidilleen myönnetyn Erikois-Emman noutaminen tapahtui noin seitsemän aikaan illalla. Jo tuolloin Ellan puhe oli alkanut sammaltaa, eikä hän häpeän vuoksi kykene edelleenkään katsomaan tilaisuutta.

Itse livegaalasta tai muistakaan loppuillan tapahtumista Ella ei omien sanojensa mukaan muista mitään.

– Haalimieni tietojen mukaan olen tanssinut ja katsonut gaalaa. Tanssin ja bailasin siis pöydässä, missä muut hillitysti istuvat, kuten gaalassa kuuluu.

Lopulta järjestyksenvalvojat joutuivat poistamaan pöytään sammuneen Ellan tilaisuudesta noin puoli kymmenen aikaan illalla. Seuraavana päivänä Ella heräsi hotellista kammottavan krapulan kera. Hänellä ei ollut laukkua, koska se oli jäänyt taksiin.

– Onneksi oli puhelin ja rahat, niin pääsin kotiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Podcastissa Ella toteaa rehellisenä, että viikot gaalan jälkeen ovat olleet todella rankat.

– Itkettää koko ajan, koska on niin fakin noloa. Mietin ketkä kaikki ovat nähneet minut siinä kondiksessa. Ja sitten minut on poistettu yleisön edessä vittu Emma-gaalasta, Ella sopertaa itkien.

Onneksi Virve-äiti on suhtautunut asiaan ymmärtäväisesti ja vakuuttanut, ettei Ellalla ole mitään hätää.

– Hän ei ollut yhtään vihainen ja lohdutti ja sanoi, että tiedätpähän tästä eteenpäin, että ilmainen viina ei juomalla lopu, Ella tokaisee.

Ella on hakeutunut myös psykoterapeutin vastaanotolle käsittelemään tapahtumia. Nyt hän on havahtunut siihen, ettei alkoholi sovi hänelle. Lähes joka kerta juhlissa, joissa on tarjoiltu alkoholia on Ella juonut liikaa.

– Olen vuosia yrittänyt osata olla kohtuukäyttäjä, mutta silti aina juhlissa menee yli, Ella avaa.

– Minun ei vain pidä juoda alkoholia, se menee joka kerta perseelleen. Minun elämäni on jatkossa raitis, hän lupaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Seiska: Virve Rosti tapasi Jope Ruonansuun hetkiä ennen kuolemaa – ”Hän oli toiveikas tulevaisuuden suhteen”

HS: 30-vuotissyntymäpäiviään juhliva Erika Vikman teki suuren elämänmuutoksen – taustalla ikävät kokemukset alkoholin kanssa: ”Voin nyt paremmin kuin vuosiin”