Yö-yhtye tekee paluun keikkalavoille ensi kesänä solistinaan Suvi Teräsniska. Yhtyeen on määrä kiertää neljät festivaalit kesän aikana ja esittää Yön tunnetuksi tekemiä hittikappaleita. Festivaalikeikat juhlistavat Yön 40-vuotisjuhlavuotta.

– Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä, yhtye kommentoi.

Yön edellinen solisti Olli Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen helmikuussa 2019. Teräsniskan ja Lindholmin on kerrottu olleen läheisiä. Yö-yhtye on toiminut myös Teräsniskan innoittajana ja nuoruuden idolina.

Kuva: Marek Sabogal

Yö aloitti keikkailun samalla kokoonpanolla jo keväällä 2020, mutta Ihmisen poika -kiertue keskeytyi koronaviruspandemian takia.

– Yhteinen taipaleemme tekee näistä festivaaliesiintymisistä luonnollisen uuden sivun hienoa tarinaa, Suvi sanoo ja kertoo odottavansa festarikeikoilta yhteislaulua yleisön kanssa.

Yö ja Suvi Teräsniska esiintyvät ensi kesänä Iskelmä Festivaaleilla Porissa ja Jämsässä ja Suomipop Festivaaleilla Jyväskylässä ja Oulussa. Ihmisen poika -kiertueen loput konsertit toteutetaan syksyllä 2021.

Lue myös:

Suvi Teräsniska on taksin suurkuluttaja – nämä kaksi asiaa kuljettajan toiminnassa saa hänet ärsyyntymään!

Suvi Teräsniska muistaa Vexiä ja Olli Lindholmia koskettavassa julkaisussa