Pääsiäisen jälkiruokapöydästä tulee täydellinen, kun valmistaa rairuohon, pupujen ja tipujen seuraksi terveellisiä herkkuja itse. Raakasuklaaseen saa mainiosti mukaan pääsiäisen makua sopivilla täytteillä ja mausteilla. Superterveellinen mangokakku vie kielen mennessään!
Pääsiäisen terveellisten herkkujen yhdistävä tekijä on sana ”raaka”. Raakaruoka on mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa, jonka valmistuksessa ei käytetä yli 45 asteen lämpötilaa. Näin raaka-aineissa säilyvät kaikki niiden tärkeät ravinto- ja hivenaineet.
Raaka kaakao on yksi maailman ravintorikkaimmista ruoka-aineista. Se sisältää paljon antioksidantteja, vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, jotka saadaan säilytettyä, kun kaakaomassaa ei lämmitetä liikaa, kuten tavallista suklaata valmistettaessa.
Pääsiäisen mangokakku
Pohja
3 dl taateleita
3 dl pähkinöitä
1 dl lucuma-jauhetta
4 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljaa
ripaus laatusuolaa
Mangotäyte
3 isoa mangoa
2 dl appelsiinimehua
4 rkl gojimarjoja
1-2 dl hunajaa
100 g kookosöljyä
2 rkl psyllium-jauhetta
1 tl lesitiiniä
ripaus laatusuolaa
Valmista pohja blendaamalla taatelit ja pähkinät esim. monitoimikoneella. Lisää loput ainekset ja pyöräytä massa valmiiksi. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle.
Valmista mangotäyte blendaamalla kuoritut mangot appelsiinimehun ja gojimarjojen kanssa. Lisää hunaja ja sulatettu kookosöljy. Tarkista maku ja sekoita viimeisenä joukkoon lesitiini ja psyllium-jauhe. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli. Koristele kakku esimerkiksi mehiläisen siitepölyllä ja kaakaonibseillä.
Resepti: Sari Reivo
Pääsiäissuklaa
4 dl kaakaovoita raastettuna
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
1 dl raakakaakaojauhetta
1 tl maca-jauhetta
1 dl lucuma-jauhetta
1 tl luomusitruunan kuorta hienona raasteena
1 dl gojimarjoja murskattuna
ripaus laadukasta suolaa
Aseta kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan). Laita kulhoon kaakaovoi ja kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja. Lisää kulhoon kaakaojauhe, maca-jauhe ja lucuma-jauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja mausteet ja sekoita.
Kaada juokseva massa muotteihin. Jäähdytä suklaata pakastimessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kovettunut.
raakasuklaan-valmistus