Naisen vaihdevuodet alkoivat 23-vuotiaana – odottaa nyt kaksosia siskonsa ansiosta

Australialainen nuoripari Amber ja Chris päättivät vuoden 2014 lopulla, että on aika perustaa perhe. Yrityksistä huolimatta lasta ei kuitenkaan kuulunut, ja lisäksi Amber alkoi kärsiä kuumista aalloista. Nuori nainen kävi lääkärin vastaanotolla, ja lääkäri jopa vitsaili naisen käyvän läpi varhaisia vaihdevuosia. Amber oli vasta 23-vuotias, joten hänen mieleensä ei tullut, että vitsissä saattoikin piillä totuus.
Tilanne ei korjautunut, joten Amber hakeutui toisen lääkärin tutkittavaksi. Kävi ilmi, että Amber tosiaan kärsi vaihdevuosioireista. Tutkimuksissa hänen munasarjoistaan myös löydettiin kysta, joka poistettiin. Amber ei kuitenkaan vieläkään alkanut ovuloida. Kuukausien ajan hän kokeili eri hoitoja, mutta mikään ei auttanut.
Pari turvautui koeputkihedelmöitykseen, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Amberilta löytyi kysta myös munanjohtimesta, ja sekä kysta että munanjohdin poistettiin. Amber oli toipumassa operaatiosta, kun hänelle kerrottiin, ettei kumpikaan hänen munasarjoistaan toiminut.
Silloin Amberin pikkusisko Taylor tuli parin avuksi luovuttamalla parille munasolujaan.
– En edes osaa kertoa, miten hän päätti luovuttaa munasolujaan. En koskaan pyytänyt eikä hän koskaan tarjoutunut. Meidän välillämme vain on side, ja tiesimme, että tekisimme mitä vain saadaksemme tämän toimimaan, Amber selitti.
Ensimmäinen hedelmöitysyritys epäonnistui, ja Amber oli surun murtama. Kolme kuukautta myöhemmin pari kuitenkin päätti yrittää uudelleen. Yhdeksän päivää munasolun siirron jälkeen Amber vuosi verta ja oli varma, että yritys oli taas epäonnistunut. Seuraavana päivänä hän teki kuitenkin raskaustestin ja sai positiivisen tuloksen.
Amber ja Chris odottavat kaksosia, joista toinen on poika ja toinen tyttö. Jakamalla kokemuksensa Amber toivoo voivansa auttaa muita naisia, jotka kamppailevat lapsettomuuden kanssa.


Lähde: Mirror
Kuvat: Instagram / Ambergraces2