1. Mikä on vagina

Vagina on naisen sukupuolielinten osa, joka ei ole näkyvillä. Ulkoisia sukupuolielimiä kutsutaan hävyksi tai vulvaksi. Tutkimusten mukaan naiset itsekään eivät aina osaa nimetä sukuelintensä eri osia.

2. Kukaan ei tiedä, mikä naisen orgasmi oikeastaan on

Naisten orgasmin toteamiseen ei ole varmaa menetelmää. Miehillä orgasmin tunnistaa siemensyöksyn lisäksi säännöllisistä, mitattavista lihassupistuksista. Aiheesta tehdyssä tutkimuksessa osa naisista sai samanlaisia, mitattavissa olevia supistuksia, mutta osa naisista kertoi saavansa orgasmin, vaikka supistuksia ei ilmennyt.

3. Orgasmi voi saada naisen virtsaamaan

Orgasmin biologinen merkitys on herättänyt pitkään mielenkiintoa. Tohtori Nicole Prausen teorian mukaan orgasmin merkitys voi olla siinä, että orgasmin saaneet naiset virtsaavat todennäköisemmin seksin jälkeen. Seksin jälkeen virtsaaminen on hyväksi, sillä se estää bakteerien leviämisen.

4. Peniksestä ja kivespusseista voi rakentaa vaginan

Naisen ja miehen sukuelimet ovat yllättävän samankaltaiset. Kaikilla meillä oli sikiövaiheen alussa samanlaiset sukuelimet, ja ne alkoivat eriytyä vasta raskauden ensimmäisen kolmanneksen lopulla.

5. On olemassa kannabistamponeja

Jopa yli 90 prosenttia naisista kokee kuukautiskipuja. Osa naisista on kokeillut kipuihin vaihtoehtoisia hoitoja, kuten kannabista. Saatavilla on myös ”kannabistamponeja”, jotka sisältävät kannabisöljyä.

6. Klitoris näyttää avaruusalukselta

Klitoris esitetään kuvissa usein pienenä nappina. Todellisuudessa klitoris muistuttaa enemmän Star Trek -elokuvien avaruusalusta. Vain osa klitoriksesta jää näkyviin, siihen kuuluu lisäksi kaksi emättimen sivuja ympäröivää vartta.

7. Fysioterapiasta voi olla hyötyä myös vaginalle

Vaginismus, eli emätinkouristus, ja vulvodynia ovat kivuliaita vaivoja, jotka tekevät yhdynnän lähes mahdottomaksi. Niistä kärsivät naiset voivat kuitenkin saada apua lantionpohjan fysioterapiasta, jossa lantionpohjan alueen lihaksia hierotaan ulkoa- ja sisältäpäin.

8. Iän myötä asiat muuttuvat

Ikääntyminen ja etenkin vaihdevuodet aiheuttavat laskua naisen estrogeenitasoissa. Vaginasta voi tulla lyhyempi ja kapeampi naisilla, jotka eivät ole seksuaalisesti aktiivisia. Jos nainen myöhemmin harrastaa seksiä, se voi olla kivuliasta. Sen vuoksi vaihdevuosien aikaan naisia suositellaan olemaan säännöllisesti yhdynnässä.

9. Imettäminen voi herättää seksihalut

Vuonna 1999 tehty tutkimus paljastaa, että seksuaalinen kiihottuminen imettämisen aikana on normaali ilmiö, vaikka naiset usein tuntevatkin häpeää sen vuoksi.

10. Kuukautisverellä voi tehdä taidetta

Useat taiteilijat ovat käyttäneet kuukautisverta taideteoksiinsa. Esimerkiksi vuonna 2009 Ingrid Berthon-Moine teki teoksen Red Is The Colour, jossa on valokuvattu 12 naista, jotka käyttävät kuukautisvertaan huulipunana.
Lähde: The Guardian