Naiset ihastuvat usein vääriin miehiin, joiden kanssa suhde ei koskaan tule toimimaan. Prinssien sijaan löytyy vain sammakoita, jotka tuottavat toistuvia pettymyksiä. Jos kuulut tähän joukkoon, kannattaa lukea kymmenen kohdan lista, joka paljastaa, miksi päädyt aina huonoon suhteeseen.

1. Huono itsetunto

Usein väärien miesten matkaan lähtevillä naisilla on heikko itsetunto. Jos et pidä itseäsi riittävän viehättävänä, älykkäänä ja kiinnostavana, haksahdat helposti mieheen, joka osaa käyttää epävarmuuksiasi hyväkseen. Hyvä uutinen on se, että itsetuntoa voi parantaa harjoittelun avulla. Lopeta siis itsesi kritisoiminen ja vertailu toisiin. Yritä löytää uusia kiinnostavia harrastuksia, joissa onnistuminen kohottaa itsevarmuuttasi. Siten on paremmat mahdollisuudet löytää kumppani, joka näkee, kuinka upea olet.

2. Yksin olemisen pelko

Yksi naisten syy tyytyä mieheen, joka ei sovi heille, on pelko yksin jäämisestä. Tällöin naiset ajattelevat, että on parempi olla huonossa suhteessa kuin yksin. Epätyydyttävään parisuhteeseen jääminen kuitenkin estää sinua tapaamasta miestä, joka voi olla sinulle se oikea.

3. Sitoutumisen pelko

Moni nainen pelkää sitoutumista. Tällöin nainen sabotoi suhteensa jo kättelyssä etsimällä miehen, jonka kanssa hänellä ei voi olla yhteistä tulevaisuutta. Näin satutetuksi tulemisen riski pienenee.

4. Nainen kuvittelee voivansa muuttaa miehen

Nainen saattaa kuvitella, että vaikka nykyinen kumppani ei ole täydellinen, hän voi ajan kanssa muuttaa miehen. Nainen yrittää vaikuttaa esimerkiksi kumppaninsa käytökseen, pukeutumiseen ja alkoholinkäyttöön. Toisen ihmisen muuttaminen on kuitenkin toivoton yritys, joten suhde on tuomittu epäonnistumaan.

5. Kriteerit ovat pielessä

Jotkut naiset etsivät kumppania epäolennaisten kriteerien perusteella. Nainen voi laittaa liikaa painoa esimerkiksi miehen ulkonäölle tai palkkapussille. Jos kuitenkin haluat löytää sinulle aidosti sopivan kumppanin, sinun on kyettävä katsomaan pinnallisuuksien taakse.

6. Varoitusmerkit jäävät näkemättä

Jotkut naiset ovat sokeita selkeille varoitusmerkeille suhteen alussa. Vaikka mies on epäkohtelias, omistuksenhaluinen tai epärehellinen, nainen voi jättää ikävät piirteet huomioimatta, jos on kovin ihastunut.

7. Lapsuuden kokemukset

Myös kasvatus vaikuttaa siihen, millaisen kumppanin nainen valitsee. Tutkimusten mukaan on tavallista, että nainen suosii miehiä, joilla on samoja piirteitä kuin hänen isällään. Ihastuessaan mieheen, joka muistuttaa hänen isäänsä, nainen saattaa kuvitella alitajuisesti voivansa korjata isänsä tekemät virheet.

8. Juuttuminen tuhoisaan kaavaan

Naisella voi myös olla ihmissuhdekaava, joka ajaa hänet aina suhteeseen vääränlaisen miehen kanssa. Mieti siis epäonnistuneita suhteitasi. Onko kaikilla eksilläsi ollut samoja negatiivisia ominaisuuksia, jotka ovat johtaneet suhteen kariutumiseen?

9. Draamakuningatar

Jotkut naiset rakastavat huomiota ja draamaa, joita haastava suhde tuo mukanaan. He käyttäytyvät kuin draamakuningattaret, jotka liioittelevat ja mutkistavat tilanteita. He etsivät itselleen miehiä, jotka ovat epäkunnioittavia ja itsekeskeisiä, sillä näin he saavat täydellisen tekosyyn kerjätä huomiota.

10. ”Se oikea” ei ole vielä osunut kohdalle

Yksi syy väärien miesten valitsemiseen voi olla yksinkertaisesti se, että nainen ei ole vielä tavannut sitä oikeaa. Siksi hän tyytyy aina vähempään. Tällöin paras keino on aktivoitua kumppanin etsinnässä esimerkiksi deittisovellusten tai sokkotreffien kautta.
Lähde: The List

Kuva: Pixabay