Miehiä pidetään usein kyltymättöminä seksin suurkuluttajina, joille olennaista seuraa petipuuhissa on mahdollisimman isorintainen, hoikka ja akrobaatin taidoilla varustettu nainen, joka ei soittele perään.
Jos Indianan yliopiston ja Kinseyn instituutin tutkijapsykologi JuliaHeimania on uskominen, ennakkokäsitykset miesten tavasta käsitellä seksuaalisia asioita ovat auttamatta väärässä.
Heiman listasi yhdessä tutkijakollegoidensa kanssa kolme yleistä ja virheellistä stereotypiaa, jotka leimaavat miehet siveettömiksi seksinhamuajiksi. Tutkimuksessa tarkasteltiin pelkästään heteroseksuaalisia suhteita.
1. Vain tietynlainen vartalo on himoittava
Floridan osavaltion yliopiston tekemästä tutkimuksesta ilmeni että tämä ei pidä paikkaansa. Vaikka amerikkalaiset miehet pitävät tietyn lantio-uuma- suhteen omaavista naisista ja vaikka he arvioivat kyseisen mitan 200 millisekunnissa nähdessään naisen, ei tuloksia voida yleistää kaikkia miehiä koskevaksi säännöksi. Tulokset viittaavat ennemminkin miehiä miellyttävän naisvartalotyypin riippuvan kulttuurista. Jotkut kulttuurit suosivat pulleutta tiimalasin sijasta ja tukevuus on heille merkki varallisuudesta. Miehet myös pystyvät vaihtamaan naisvartaloihanteitaan vaihtaessaan kulttuurimaisemaa toiseen!
2. Ulkonäkö on tärkeämpi kuin luonne
Vaikka suuri osa miehistä myöntää ulkonäön olevan tärkeä tekijä lyhyissä suhteissa ja yhden illan jutuissa, Journal of Social Psychology:n tekemän tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin valitsivat persoonalliset mutta tavallisemman näköiset naiset mieluummin kumppanikseen, kuin pelkästään kansainväliset kaunottaret. Vaikka miehet totesivat pikatreffeillä ulkonäön olevan tärkein ominaisuus, ei se kuitenkaan paljastanut miesten todellista romanttista kiinnostuksen kohdetta.
3. Miehet tarvitsevat seksiä ollakseen onnellisia parisuhteessa
On totta, että miehet ovat onnellisia parisuhteessa, joka sisältää paljon eloisaa seksiä, mutta fyysinen läheisyys on heille kuitenkin paljon muutakin. Siihen kuuluu halailu, pussailu ja kaikki fyysinen läheisyys
– Miehen onnellisuus parisuhteessa nousee kolmanteen potenssiin, kun nainen hellästi rutistaa häntä ja käpertyy hänen kainaloonsa säännöllisin väliajoin, Kinsey-instituutin tutkijat tähdentävät.
mies_rintalihas