Tinder on supersuosioon niin maailmalla kuin Suomessakin noussut mobiilisovellus, jossa sinkut voivat etsiä deittiseuraa kuvallisen profiilin avulla.

Sovelluksessa etsitään itselle sopivaa paria. Molempien osapuolten ”tykättyä” toisesta avautuu keskusteluyhteys ”mätsien” välille.

Tinder-deittailu on täysin oma maailmansa ja kaikki Tinder-treffejä kokeilevat joutuvat käymään läpi seuraavat kiusalliset, mutta toisaalta niin hauskat vaiheet. Kannattaa ottaa huomioon jo etukäteen nämä kuusi asiaa.

1. ”Mätsäys” eli Tinder-parien etsiminen

Tässä vaiheessa etsit vielä täydellistä Tinder-paria. Mielestäsi parhaat vaihtoehdot kuitenkin harvoin päätyvät pareiksisi. Tässä vaiheessa hätäisimmät saattavat jo ajautua epätoivoon – ”eikö minulle löydy yhtään hyvää mätsiä?” Kun viimein saat ensimmäiset Tinder-parisi, on aika tutkia, vaikuttavatko he sittenkään yhtä sopivilta kun olit ajatellut. Pitäisikö vielä jatkaa selaamista, vai ottaa yhteyttä uuteen Tinder-pariin?

2. Ensimmäinen yhteydenotto

Ensimmäinen yhteydenotto on kriittinen vaihde Tinder-treffailussa. Miten saat tehtyä vaikutuksen vastapuoleen olematta kuitenkaan liian ahdisteleva, huomionhakuinen tai epätoivoiselta vaikuttava? Et saisi myöskään käyttää liian tavallisia aloituksia, jotta erottuisit joukosta.

3. Odotteluvaihe

Kun ensikontakti on luotu ja vastapuoli on vastannut ensimmäiseen viestiisi, alkaa odotteluvaihe. Tässä vaiheessa tulee miettiä tarkkaan, kuinka nopeasti on hyvä vastata takaisin. Liian nopea vastaus saattaa helposti vaikuttaa epätoivoiselta ja liian innokkaalta. Ethän halua antaa itsestäsi liian helppoa kuvaa.

4. Valmistautuminen ensinäkemiseen

Usko tai älä, joskus Tinder-viestittely saattaa johtaa jopa treffien sopimiseen. Tässä vaiheessa joutuukin jälleen miettimään oikeaa strategiaa. Mikä olisi hyvä paikka ja keino ensinäkemiselle? Miten pukeutua ja käyttäytyä ensitreffeillä? Toisille sopii paremmin toiminnalliset ensitreffit jonkin aktiviteetin parissa, kun taas toiset haluavat istua alas rauhassa ja jutella vaikkapa kahvin tai illallisen merkeissä. Kannattaa miettiä etukäteen joitakin puheenaiheita ja kerrottavaa hiljaisten hetkien varalle.

5. Ensimmäiset Tinder-treffit

Vastapuoli on saanut sinusta jonkin vaikutelman viestittelyn perusteella ja ensitreffeillä nämä ensivaikutelmat todennäköisesti karisevat tai ainakin muuttuvat. Et vielä tunne vastapuolta kunnolla, joten ensitreffeillä harvoin vältytään kiusallisilta tilanteilta. Joskus huomaat heti treffien alussa, ettei vastapuoli olekaan sinua varten. Onneksi deittailu ei ole niin vakavaa, joten tätä ei kannata pelätä eikä murehtia etukäteen. Treffien epäonnistuttua voit jatkaa itsellesi sopivamman mätsin etsimistä.

Onnistuessaan Tinder-treffit voivat johtaa vaikka vuosisadan rakkaustarinaan. Tästä on jo monia todisteita.

Onnea matkaan Tinder-deittailun maailmassa!

Kuva: Tinder