6 merkkiä, joista tietää, että parisuhde on lopussa

Parisuhteen alussa koko maailman tuntuu hymyilevän. Ajan myötä uutuuden viehätys kuitenkin vääjäämättä vähenee ja arki astuu kuvioihin. Ihastumisen voimakas tunne muuttuu valjummaksi ja puolisoa voi alkaa pitää itsestäänselvyytenä.

Monet pariskunnat selviävät arjen tuomista ongelmista, mutta monet eivät. Jos tunnistatte alla luetellut ongelmat ajoissa ja teette niille jotain, ehkä tulette kuulumaan niihin pariskuntiin, jotka eivät eroa.

Tässä kuusi merkkiä, joista tietää parisuhteen lähenevän loppuaan.

6. Pakosuunnitelma

Kun alatte salaa laatia pakosuunnitelmia suhteesta poispääsyyn, tilanne on todennäköisesti ajautunut niin pahaksi, että suhdetta ei voi pelastaa. Huomaatte selkeitä muutoksia välillänne, kuten kiinnostavuuden, kiintymyksen ja läheisyyden merkittävää vähenemistä.
Jos jompi kumpi ajattelee, että suhde on ohi, hänen täytyy puhua siitä rehellisesti. Asian viivyttely saa kaiken vain huonommaksi ja aiheuttaa yhä suurempia ongelmia. Jos kaksi ihmistä rakastaa toisiaan, he eivät tee pakosuunnitelmia suhteesta.

5. Kärsimättömyys

Suhteen alussa kaikki tuntuu täydellistä ja pariskunnan välillä vallitsee vahva side. Kun alatte tuntea toisenne paremmin ja aikaa kuluu, voitte alkaa suhtautua joihinkin asioihin itsestäänselvyyksinä, mikä on täysin normaalia. Kun lakkaatte yrittämästä suhteessa ja otatte kaiken itsestäänselvyytenä, alatte menettää kärsivällisyytenne toisianne kohtaan ja alkaa syntyä isoja riitoja.
Jos haluatte pelastaa suhteen, teidän täytyy yrittää ymmärtää, miksi menetätte hermonne toisianne kohtaan. Keskustelkaa ongelmista kohteliaaseen sävyyn, jolloin on helpompi ymmärtää myös toisen osapuolen näkökulma asioihin.

4. Asioiden salailu

Joka ikistä asiaa ei tietenkään tarvitse jakaa puolison kanssa, mutta useimmille pariskunnille syvimpien ajatusten avoin tunnustaminen osoittaa haavoittuvuutta, joka vahvistaa heidän välistään yhteyttä.
Kun yhteys katkeaa ja alatte salailla asioita toisiltanne, olette menettäneet uskon ja luottamuksen toisiinne. Jos ette osaa ratkaista ongelmaa keskenänne, kannattaa hakea apua parisuhdeterapiasta.

3. Kiintymyksen vähentyminen

Rakkaus puolisoon on täysin erilaista kuin rakkaus muihin ihmisiin, koska se on hyvin intiimiä. Puoliso on suuri osa elämääsi, ja sinun tulee muistaa tämä myös arkielämässä. Kun unohdatte toistenne tärkeyden ja kiintymys vähenee, on syytä huolestua, sillä tällaisen syöksykierteen suuntaa on vaikea kääntää. Kun kiintymys katoaa, käytännössä myös suhde katoaa.

Yrittäkää löytää keinoja pitää kipinää yllä. Jos aidosti rakastatte toisianne, sen ei pitäisi olla niin kauhean vaikeaa.

2. Ei yhteistä aikaa

Kun puoliiso valitaan, samalla sitoudutaan viettämään suuri osa ajasta hänen kanssaan. Siinä vaiheessa, kun pariskunta alkaa riidellä usein, suhteen laatu alkaa heikentyä. Tämä saa molemmat turhautumaan ja vetäytymään, ja yhteinen aika katoaa.
Nopeatempoisessa nykymaailmassa jokaisella on oma elämänsä, jossa puoliso ei ole mukana. Tämän  vuoksi pariskunnat yleensä odottavat innolla yhteisiä hetkiään. Jos yhteiset hetket vähenevät ja alkavat kadota, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin yhteisen ajan löytämiseksi.

1. Ei kommunikointia

Mikään suhde ei voi jatkua ilman toimivaa kommunikointia. Jos kumpikaan ei puhu toisilleen, ongelmat eivät nouse esille eikä niitä myöskään voi selvittää. Tämä johtaa väärinymmärryksiin, jotka johtavat yhä suurempiin riitoihin. Kun kommunikointi loppuu, osapuolet alkavat loukkaantua myös asioista, joita ei ole edes tarkoitettu loukkaaviksi.
Luokaa aina mahdollisuus keskustelulle. Älkää arkailko sanoa, mitä teillä oikeasti on mielessä, sillä vaikeistakin asioista puhuminen voi pelastaa suhteenne.
Lähde: Meaww
Kuva: YouTube


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.