Nuorten tietämys seksistä voi olla median ja muiden lähteiden myötä hieman vääristynyt, mutta eivät aikuisetkaan aivan kaikkea tiedä. Metropoli.net keräsi seksin tutkimuksista 9 mielenkiintoista faktaa, jotka varmasti tulevat monelle täytenä yllätyksenä.

1. Mitä enemmän nainen kaipaa seksiseuraa, sen nirsommaksi hän muuttuu!

Journal of Research in Personality -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan seksiä haikaileva sinkkunainen muuttuu sitä valikoivammaksi seuransa suhteen, mitä enemmän hänen tekee mieli. Kuulostaa uskomattomalta myös tutkijoiden mielestä, jotka kuitenkin ovat selittäneet ilmiön sillä, että siinä missä miehillä ratkaisee määrä, naiset haluavat laatua.

2. Vaimoaan huonotuloisemmilla miehillä on enemmän erektiovaikeuksia

Personality and Social Psychology Bulletin -lehden mukaan tanskalaistutkimus osoittaa, että vaimon hiemankin parempi tulotaso mieheen nähden saa jälkimmäisen turvautumaan useammin erektiolääkkeisiin.

3. Seksi ja alkoholi tekevät onnellisemmaksi kuin lasten saanti

Uuden Seelannin Canterburyn yliopiston tutkimus osoittaa, että seksi ja alkoholi ovat suuremmassa asemassa suhteessa onnellisuuteen kuin vanhemmuus. Osallistujilta kysyttiin, mitkä asiat kolmestakymmenestä vaihtoehdosta tekivät heidät onnellisimmiksi. Seksi ja alkoholi olivat ensimmäisellä ja toisella sijalla, kun taas lapset vasta sijalla viisi.

4. Avioliitto, jossa mies tekee paljon kotitöitä, on seksittömämpi!

American Sociological Review on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan perinteisiä naisten kotitöitä paljon tekevät miehet harrastavat vähemmän seksiä avioliitoissaan. Tutkimus käsitti 4 500 paria, mutta se tehtiin jo 20 vuotta sitten. Tutkijoiden mukaan tulokset ovat kuitenkin edelleen relevantteja.

5. Taloustieteen opiskelijoilla on enemmän seksipartnereita

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan taloustieteen opiskelijat ovat seksuaalisesti aktiivisempia, kuin esimerkiksi ympäristötiedettä pääaineenaan lukevat.

6. Yhdessä ulkomaanmatkoja tekevillä pariskunnilla on tyydyttävämpi seksielämä

US Travel Association teki tutkimuksen, jossa selvisi, että ainakin kerran vuodessa yhdessä matkailevat pariskunnat kokivat seksielämänsä keskimääräistä paremmaksi.

7. Useat seksipartnerit nuorilla aikuisilla ennustavat ongelmia päihteiden kanssa myöhemmin elämässä

Uudessa Seelannissa tehty tutkimus osoittaa, että niillä nuorilla aikuisilla, joilla on useita seksikumppaneita, on suurempi riski päihdeongelmiin myöhemmällä iällä. Tämä koskee erityisesti naisia.

8. Seksi voi lievittää päänsärkyä

Ähäkutti maailman vanhinta tekosyytä vastaan! Cephalalgia-julkaisu suoritti tutkimuksen, johon osallistui 800 päänsärystä ja 200 migreenistä kärsivää potilasta. Tutkimustuloksen mukaan seksi lievitti oireita migreenijaksolla kuudellakymmenellä prosentilla ja muunlaiseen päänsärkyyn lievitystä sai 37 % tutkituista.

9. Seksin aikana palaa keskimäärin vain 21 kaloria

New England Journal of Medicinen tutkijat totesivat, että väitteet seksin aikana palavista 300-400 kalorista ovat potaskaa. Heille selvisi myös, että yhdyntä kestää keskimäärin kuusi minuuttia. Surullista vai lohdullista?

Kuva: Pixabay