Salatut elämät -sarjasta suomalaisille tunnetuksi tullut näyttelijä Tuuli Mattila jää tällä viikolla äitiyslomalle suosikkiohjelman kuvauksista. 

Mattila kertoi iloisesta vauvauutisesta tammikuussa omalla Instagram-tilillään. Tämän jälkeen hän on päivittänyt aktiivisesti kuulumisiaan raskausajaltaan. 

Nyt Mattila myöntää kokevansa jo pientä väsymystä sisällään kasvavan uuden elämän johdosta. 

– Tuntuu ihanalta jäädä äitiyslomalle. Huomaan olevani jo vähän levon tarpeessa, Mattila toteaa Metropolille Salkkarien pressitilaisuudessa. 

– Mutta onhan se toki haikeaa jäädä tauolle Salkkareista, sillä täällä on niin kivaa olla töissä, hän lisää. 

Raskaana oleminen on tuonut Mattilan elämään hyvin yllättäviä asioita. Hän ei ollut osannut varautua kömpelyyteen ison mahan kanssa. 

– En ollut aikaisemmin ymmärtänyt, kuinka painava raskausvatsa todella on. Tosin totta kai se painaa, kasvaahan sisälläni kuitenkin ihminen! näyttelijä tarkentaa. 

– Yllättävintä on kuitenkin ollut vaatteiden sotkeminen, hän naurahtaa ja osoittaa mekkonsa helmaa, johon on tippunut ruokaa. 

– En oikein hahmota omia ääriviivojani ja törmäilen paikkoihin.

Myös ajatusmaailmassa on Mattilan mukaan tapahtunut merkittävä muutos. 

– Aikaisemmin olen ollut todella fokusoitunut työhöni. Nyt ajatukseni ovat siirtyneet vahvasti kiinni raskauteen ja äitiyteen. 

– Olen kuullut monelta näyttelijäkollegaltani, että äidiksi tuleminen rentouttaa paljon näyttelemistä. Tämä johtuu juurikin siitä, ettei työ ole enää koko maailma, vaan äitiyden myötä elämässä on muutakin huomioitavaa. 

Viime joulukuussa Mattila kihlautui kumppaninsa, näyttelijä-ohjaaja Lauri Nurksen kanssa. Raskausaika on vienyt pariskunnan huomion myös hääsuunnittelusta, minkä vuoksi Mattila ei vielä osaa sanoa häiden aikataulusta juuri mitään. 

– Haluamme nyt ensin tuoda vauvamme rauhassa maailmaan ja vasta sitten voimme alkaa miettiä häitä, nainen painottaa. 

– Toivoisin, että pääsisin silloin myös itse juhlimaan. Vauvan voisimme antaa vaikka sukulaisille hoitoon, Mattila hymyilee.

Lue myös:

Me Naiset: Tuuli Mattila löysi rinnastaan kyhmyn – joutui kiireelliseen leikkaukseen: ”Ensimmäinen reaktioni oli sokki ja epäusko”

Lasta odottava Salatut elämät -tähti Tuuli Mattila yllättyi täysin raskausoireista: ”Alkuraskaus ei ollut helpoimmasta päästä”