Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Tuuli Mattila odottaa ensimmäistä lasta miehensä, ohjaaja-näyttelijä Lauri Nurksen kanssa. Lapsen laskettu aika on tänä keväänä.

Raskaus ei ole hidastanut Tuulin työtahtia Salatuissa elämissä.

– En ole ensimmäinen Salatut elämät -näyttelijä, jolla on kaveri kyydissä, Tuuli Mattila naurahtaa Metropolille.

– Minua ennen raskaana ovat olleet Tiia Elg ja Monika Lindeman, jotka ovat palanneet tänä keväänä takaisin kuvauksiin. Heiltä on saanut hyviä vinkkejä. Vielä en saa ottaa kantaa siihen, onko mahaani jouduttu peittelemään kuvauksissa.

Hän myöntää kärsineensä voimakkaasta pahoinvoinnista viime syksynä.

– Alkuraskaus ei ollut helpoimmasta päästä. Minun on pitänyt panostaa normaalia enemmän omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. Työpäivien jälkeen olen ollut myös tosi väsynyt.

– Raskausaikana minulla on ollut myös hirveä jano, joten minulla pitää olla koko ajan vesipullo mukana.

Raskauden aiheuttama väsymys on myös yksi syy, miksi Tuuli ei jaksanut viime syksynä panostaa sosiaalisen median päivittämiseen. Nyt hän on iloinen, kun pääsee päivittämään seuraajilleen kuulumisiaan odotusajasta.

– Ihanaa päästä kertomaan omia kokemuksia ja kuulemaan muiden ihmisten kokemuksia raskausajasta. En itse esimerkiksi tiennyt, että raskaus voi vaikuttaa näin paljon omaan jaksamiseen ja arkeen.

Monipuolinen rooli lääkärinä

Tuuli on näytellyt Salatuissa elämissä lääkärinä työskentelevää Susu Honkasta vuodesta 2020. Salatut elämät ei ole Tuulin ensimmäinen kameratyö, sillä hän on näytellyt aiemmin muun muassa tv-sarjoissa Sorjonen ja Presidentti. Salattujen elämien ohessa hän on tehnyt myös sivurooleja useissa sarjoissa, kuten Modernit miehet, Pirjo ja Koskinen sekä tänä vuonna esitettävässä Harjunpäässä.

– Salatuissa elämissä näytteleminen on ollut monipuolista. Olen saanut näytellä muun muassa puolisoa, ex-kumppania, rakastajaa, parasta ystävää ja äitiä. Monipuolisuuden takia sarjan tekeminen on ollut todella opettavaista ja antoisaa.

– Olen nauttinut myös siitä, että minulla on vakituinen työsuhde, Tuuli lisää.

Katsojat onnittelivat lentokoneessa

Sarjan tuoman julkisuuden myötä Tuuli on tottunut siihen, että ihmiset tunnistavat hänet kaupungilla. Hän matkusti hiljattain lomalle etelän lämpöön, kun sai lentokoneessa onnitteluita sarjan katsojilta. Hän oli vain hetkeä aikaisemmin ilmoittanut sosiaalisessa mediassa menneensä kihloihin miesystävän kanssa.

– Luulen, että he onnittelivat minua kihlautumisesta, sillä emme olleet kertoneet vielä tuossa vaiheessa raskaudesta. Toki raskausmahani näkyi, Tuuli kertoo.

Joko saamme odottaa häitä?

– Uskon, että hoidamme tämän pikkukaverin ensin maailmaan ja vasta sen jälkeen aloitamme häiden suunnittelemisen, Tuuli pohtii.

Hyvä tukiverkosto

Hän jää myöhemmin tänä keväänä äitiyslomalle, jolta uskoo palaavansa takaisin työelämään hyvinkin nopeasti.

– Uskon, että pystyn yhdistämään äitiyden ja näyttelemisen. En ajatellut olla kovinkaan pitkään poissa työelämästä.

– Olemme sopineet mieheni kanssa, että osallistumme molemmat yhtälailla vanhemmuuteen. Lisäksi apuna ovat isovanhemmat. Meillä on hyvä tukiverkosta, joten mahdollisesti pystyn palaamaan nopealla vauhdilla takana työelämään.

Lue myös:

Vuosi sitten Salkkarit-tähti Axel Milliam tunsi olonsa yksinäiseksi – sitten miehen elämä muuttui kertaheitolla: ”Ei yhtään huonoa päivää”

Salatut elämät -näyttelijä Teemu Lehtilä avautuu kuumottavimmasta fanikohtaamisestaan – “Todella käytiin iholle”