Asiantuntija varoittaa, että seksirobotit voivat pitää sisällään suuria määriä koodausvirheitä, jotka voivat saada sen käyttäytymään väkivaltaisesti, jopa kuristamaan sinut.

Realbotixin tekoälyä hyödyntävät seksirobotit osaavat jo olla vuorovaikutuksessa ihmisen kanssa ja tulevat pian saamaan myös näkökyvyn. Realbotix on ilmoittanut, että sen kehittämät seksirobotit osaavat kävellä 10 vuoden sisällä.

AI AI-Tech on julkaissut seksinuken, jolla on ”täysi tekoäly” ja joka voi ”korvata ihmisen läheisyyden”. Alla video kyseisestä Emma-nimisestä seksirobotista, joka osaa mm. puhua, oppia, tunnistaa äänesi, liikuttaa silmiä ja räpytellä silmäluomia, iskeä silmää, päästää erilaisia äännähdyksiä, liikuttaa päätä ja kaulaa, vastata mihin tahansa kysymykseen, hymyillä ja näyttää muitakin ilmeitä. Lisäksi Emma osaa seisoa jaloillaan, sen huulet liikkuvat puheen mukaisesti ja se vastaa kosketukseesi sensoreilta saamiensa tietojen mukaisesti. Emman ruumiinlämpö on sama kuin ihmisellä ja sen iho on aidon näköinen.

Seksinukkeihin perehtynyt nukkekeräilijä Brick Dollbanger ei enää halua olla tekemisissä tiettyjen seksirobottivalmistajien kanssa, koska hän on huolissaan, mitä voi tapahtua jos robottien kehittämisessä ei ole sääntelyä. Hän varoittaa, että yksinkertainen koodausvirhe voi saada tekoäly-tyttöystävän kääntymään omistajaansa vastaan.

Brick kertoi Daily Starille olevansa peloissaan seksirobottien vaaroista.

– Pelkään sitä kuollakseni, se on kone ja se tulee aina olemaan kone. Se ei ole jotain sellaista, jota voit lyödä putkella ja se hajoaisi.

– Olen aina sanonut, että kun ”synteettinen” on omatoiminen, se tulee olemaan paljon vahvempi kuin normaali ihminen. Se on kestävämpi ja sillä on luiden tilalla lujamuovia tai alumiinia. Se on erittäin voimakas, se ei väsy, eikä se lopeta ennen kuin siitä loppuu virta.

– Vain yksi rivi huonoa koodia, se on niin yksinkertaista, vain yksi rivi.

– Se voi vaikka laittaa kätensä kurkkusi ympärille ja jatkaa puristamista kunnes et voi enää hengittää, etkä voi sille yhtään mitään. Pelkkä halaus voi puristaa rintakehääsi niin kovaa, ettet pysty enää hengittämään. Puristus voi jatkua niin kauan, että tukehdut, Brick varoittaa.

Lähde: Daily Star

Kuvat: Cloud Climax