Jos tuoreeseen tutkimukseen on uskominen, seksielämään on saatavilla helposti lisää vauhtia tarkastamalla ruokavaliota.
Tutkimuksen mukaan päivittäisten kaloreiden vähentäminen neljänneksellä tuo lisää vauhtia seksuaaliseen kanssakäymiseen. Sen lisäksi kaloreiden vähentämisellä on muitakin merkittäviä etuja. Se parantaa muun muassa mielialaa ja auttaa nukkumaan paremmin.
Tutkimustulos on ristiriidassa ihmisten yleisen uskomuksen kanssa, että kaloreiden vähentäminen aiheuttaisi väsymystä ja pahantuulisuutta.
Louisianan yliopistossa tehtyyn tutkimukseen otettiin normaalinpainoisia, tai lievästi ylipainoisia ihmisiä. Ryhmä jaettiin kahtia. Toinen puolisko jatkoi normaalisti ja toiset laitettiin kaloreiden määrää rajoittavalle dieetille.

Kahdessa vuodessa he menettivät painoaan keskimäärin 2 kilogrammaa, tunsivat vähemmän stressiä ja jännitystä, tunsivat olevansa onnellisempia ja kokivat seksielämänsä parantuneen.
Uni parani vuoden jälkeen ruokavalion muutoksesta. Parhaiten heillä, jotka pudottivat eniten painoaan. Tutkimukseen osallistuneet kärsivät myös vähemmän sairauksista normaalisti syöneisiin nähden.
Kaloreiden vähentäminen ei tarkoita nälän lisääntymistä, vaan kyse on järkevistä valinnoista. Esimerkiksi keksien ja makeiden jälkiruokien määrää kannattaa vähentää, koska niissä on paljon tarpeettomia kaloreita.
Sen sijaan kannattaa suosia hedelmiä ja vihanneksia, koska niissä on enemmän proteiinia ja ne pitävät ihmisen kylläisenä pidempään.
Lähde: The Sun