Ehkäisymenetelmillä on kiinnostava historia, ja ihmiset tuntuvat olleen valmiita laittamaan sukupuolielimiinsä mitä vain estääkseen raskauden. Tässä on viisi hullua ehkäisymenetelmää, joiden ihmiset aikanaan todella uskoivat toimivan.

1. Egyptiläinen menetelmä

Noin 1800 vuotta ennen ajanlaskun alkua egyptiläiset kokeilivat ehkäisymenetelmänä krokotiilin ulostetta ja hunajaa. Aineiden sekoituksesta tehtiin pessaarin kaltainen este, joka laitettiin vaginaan tarkoituksena estää hedelmöittyminen.

2. Sitruunakuppi

Tätä luontaista naisten kondomia käytettiin 1600-luvulta lähtien. Puolikas sitruuna kaavittiin tyhjäksi ja kuori asetettiin vaginaan. Sitruunan hapon uskottiin tappavan siittiöt.

3. Kokissuihku

Coca-Cola-suihkuja käytettiin ehkäisymenetelmänä 1950-luvulla, vaikka varmemmatkin ehkäisykeinot olivat jo saatavilla. Kokis suihkutettiin vaginaan seksin jälkeen tarkoituksena päästä eroon spermasta.

4. Eläinten sisälmykset

Ennen kuin kumista valmistetut kondomit tulivat markkinoille, kondomin virkaa hoitivat eläinten sisälmyksistä tehdyt versiot. Homeroksen Ilias-eepoksessa kerrotaan kuningas Minoksen käyttäneen vuohen virtsarakkoa tähän tarkoitukseen.

5. Elohopea jälkiehkäisynä

Muinaisessa Kiinassa elohopeaa käytettiin jälkiehkäisyn muotona. Elohopeasta ja öljystä tehty seos juotiin, ja sen oli tarkoitus ehkäistä raskaus.
Lähde: Bust
Kuva: Pixabay