Sexhibition, eli seksimessut, järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla 3.-4.11. Tuhansia ihmisiä oli saapunut paikan päälle juhlimaan erotiikan ilosanomaa tuotteiden, esiintyjien ja huikean tunnelman takia. Metropoli.net oli myös paikalla tapahtumassa kuvaamassa ja sai käsiinsä tapahtuman järjestäjän, Mika Erkkilän. Erkkilä kertoi, millaisia muutoksia messut ovat vuosien varrella kohdanneet.
– Nykyään on kasvua. Toki yksi kova notkahdus tapahtui silloin, kun internet vei elokuvat ja välineet nettiin. Parhaimillaan tapahtuma on tavoittanut 20 000 ihmistä, Erkkilä kertoo.
Sexhibition ei ole ihan perinteinen koko perheen tapahtuma. Aikuisviihteen ympärille rakennettu messu on toiminut jo vuosikymmeniä. Kuinka Mika Erkkilä päätyi järjestämään tapahtumaa?
– Olin Lepakossa duunissa Radio Cityssä myyjänä ja vuonna 1995 mua pyydettiin toimitusjohtajaksi tähän firmaan, joka otti ELMU:n hommia haltuun, kuten nämä messut. Sen jälkeen ollaan täällä pyöritty mukana.

Messuja on järjestetty myös Helsingin Jäähallilla, mutta nykyään tapahtuma nähdään Kaapelitehtaalla. Millainen paikka Kaapelitehdas on näin suurelle tapahtumalle?
– Tämä sopii mainiosti. Kaapelitehdas on kokoluokaltaan oikein passeli ja kaikki mahtuu tänne hyvin. Välillä ehkä toivoisi muutamaa neliötä lisää, kun on suurin kävijärysä, mutta muuten kaikki toimii kuin rasvattu – täällä on helppo kulkea ja tämä mesta on hyvin kompakti, Erkkilä sanoo.
Millaisia muistoja tapahtumasta on jäänyt mieleen?
– Sanotaan näin, että kun näitä on tehny niin kauan, niin aika paljon niitä muistoja on ollut. Kyllä esityksistä Buck Angel tulee mieleen – se oli hyvin hämmentävä show. Tällaisilla messuilla ei säästy kommelluksilta, Erkkilä muistelee.

Kun paikkaa tutkailee, niin mestoilla on hyvinkin paljon eri-ikäistä ja näköistä ihmistä. Pystyykö sanomaan, minllainen on tyypillinen messukävijä?
– Ei pysty. Ikähaarukka on 18-90 vuotta ja täällä on kaikenlaista kävijää maan ja taivaan väliltä, kertoo Erkkilä kävijöistä.
Erkkilä myös vahvistaa, että ensi vuonnakin tapahtuma tullaan näkemään samoihin aikoihin samassa paikassa. Miksi Sexhibitioniin kannattaa tulla?
– Tämä on huikea kokemus. Täällä ei ole mitään pelättävää ja täällä on loistava fiilis. Meidän pääpointti on, että tänne saat tulla juuri semmoisena kuin olet turvalliseen ja iloiseen ympäristöön. Tärkeintä, että kaikilla on hyvä olla, Erkkilla sanoo.
Katso tunnelmavideo messuilta alta!
https://youtu.be/X_NubiYbRmc
Kuvat: Sexhibition.fi