Nyt otetaan miehestä mittaa, tai tarkemmin sanottuna mittaa miehisestä elimestä.

Monet naiset sanovat, ehkä osittain miesten mieliksi, että peniksen koolla ei ole väliä, mutta monet silti myöntävät, että sillä on väliä.

Mikropenis, jonka pituus on erektiossa alle 7 cm, ei välttämättä tuota varsinaisessa yhdynnässä samanlaista nautintoa naiselle kuin suurempi penis, mutta toisaalta liian pitkä penis voi aiheuttaa naiselle yhdynnässä kipuja, joten molemmilla ääripäillä on omat haittansa. Elimen koosta huolimatta mies voi kuitenkin tehdä sängyssä paljon muutakin kuin yhdyntää, joten koko ei ratkaise kaikkea.

Mutta entä ne mitat, mikä on koko maailman keskiarvopituus miehen penikselle?

Tieteen kuvalehti raportoi muutamia vuosia sitten tehdyn tutkimuksen perusteella, että miehen erektiossa olevan peniksen pituus on koko maailmassa keskimäärin 14,0 senttimetriä. Lepotilassa sen pituus on keskimäärin 9,16 senttiä.

Maailman pisimmät penikset ovat afrikkalaisilla miehillä. Kongon demokraattisessa tasavallassa erektiossa olevan peniksen keskipituudeksi on mitattu 17,9 senttiä.

Pituutta löytyy muualtakin kuin Afrikasta, esimerkiksi brasilialaisilla miehillä keskiarvo on 15,7 cm ja alankomaalaisilla 15,6 cm.

Lyhyimmät penikset ovat nepalilaisilla miehillä, joilla täysin jäykistyneen siittimen keskimääräinen pituus on 9,3 senttiä. Mittanauhan alapäästä löytyy muitakin aasialaisia maita, kuten Pohjois-Korea (10,8), Etelä-Korea (10,8), Irak (11,6), Japani (12,6) ja Kiina (12,9).

Suomalaisten miesten peniksen keskipituus 13,8 cm on lähes sama kuin maailman keskiarvo. Länsinaapurimme panevat tässä asiassa kuitenkin hieman paremmaksi, sillä Norjassa keskiarvo on 14,3, Ruotsissa 14,8 ja Tanskassa 14,9 cm.

Lähde: Tieteen kuvalehti