Moni asia voi vaikuttaa seksielämään kielteisesti, mutta yksi etenkin naisia vaivaava asia on itsetunnon puute. Näillä vinkeillä saat uutta energiaa ja kohotat seksuaalista itsetuntoasi roimasti!

1. Herätä sisäinen diivasi

Moni esiintyvä taiteilija kertoo olevansa lavalla jotain aivan muuta kuin kotioloissa. Beyoncé Knowles on kertonut jopa, että hänen sisäisellä diivallaan on nimikin; Sasha Fierce. ”Sasha on sensuellimpi, aggressiivisempi ja ulospäinsuuntautuneempi puoleni, joka valtaa minut lavalla”, Beyonce kertoo. Tästä on oppimista tavallisella tallaajallakin. Kun alat käyttäytyä itsevarmemmin, tunne ruokkii itseään ja muita ihmisiä. Seksuaalinen alter ego voi auttaa pääsemään eroon kiusallisista epävarmuuden tunteista hauskalla tavalla.

2. Kiinnitä huomiosi aitoihin naisvartaloihin

Jos vertaa itseään jatkuvasti mainosten nuoriin tyttöihin, jotka ovat kokoa 32, ja itse ostaa vaatteensa lähinnä H&M:n isojen tyttöjen osastolta, tyytymättömyys on taattu. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota oikeiden kanssasisarten vartaloihin. Suurin osa aikuisista naisista edustaa todellisuudessa aivan toisenlaista vartalomallia kuin pikkuruiset mallit, näyttäen silti seksikkäiltä. Uimaranta tai kuntosalin pukuhuone ovat oivia paikkoja tämän havainnoimiseen. Muista kuitenkin jälleen olla vertailematta – havaitseminen riittää!

3. Ajattele vartalosi voimaa

Koe vartalosi ensisijaisesti instrumenttina äläkä koristeena. Mieti kaikkea, mitä voit toteuttaa sen avulla. Synnytys, juokseminen, kiipeily, tanssiminen ja tavaroiden kantaminen vaativat kaikki voimaa. Et pystyisi niihin ilman vartaloasi, kuten et seksiinkään. On hyvä herättää positiivisia mielikuvia kaikesta siitä, mihin pystyy. Silloin kehollinen itseluottamus kohoaa kuin huomaamatta.

4. Kuuntele musiikkia

Unohda alkoholi! Jos haluat rentoutua ja päästä oikeaan tunnelmaan, musiiki on oiva lääke. Jokainen tietää kappaleita, joiden kuunteleminen saa tanssijalan vipattamaan ja leuan pystyyn huononakin hetkenä. Tilanteeseen sopii mikä tahansa musiikki, joka tekee sinut onnelliseksi ja itsevarmaksi. Myöhemmin voi olla aika vaihtaa levyä ja siirtyä romanttisemmalle osastolle…

5. Unohda some

Facebook ja muut somekanavat voivat olla mukava keino vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa, mutta parisuhteelle se ei välttämättä ole hyväksi. Sosiaalinen verkostoituminen takaa ikävä kyllä myös sen, että kumppanisi ex-partnerit saattavat kommentoida milloin tahansa tämän päivityksiä sekä kuvia, ja parhaassa tai pahimmassa tapauksessa esiintyvät niissä itsekin. Tällainen aiheuttaa helposti mustasukkaisuutta, eikä se ole neutraaleimmassakaan tapauksessa välttämättä kovin mukavaa. Jätä siis tietokoneen tai mobiililaitteen kanssa seurustelu ja siirry mieluummin aitojen ihmisten sekä asioiden pariin.

6. Tee selväksi, mitä haluat

Jos ei tiedä, saati osaa sanoa, mitä haluaa, on vaikea myöskään saada asioita, joista pitää. Älä anna liian kiltteyden vaivata, vaan harjoittele ilmaisemaan rohkeasti toiveesi. Jos tämä tuntuu alkuun vaikealta makuuhuoneessa, aloita käytännön asioista pitkin päivää. Esitä toiveesi selkeästi kaupassa, ravintolassa ja työpaikalla. Kun huomaat, miten paljon mutkattomampaa elämä voi olla, kun uskaltaa avata suunsa, mieti, miten paljon antoisammaksi seksikin voi muuttua.

7. Katso vähemmän romanttisia komedioita

Romanttiset komediat voivat olla mukavaa ajanvietetttä, mutta niiden yltiöonnelliset loput vastaavat harvoin todellisuutta. Oikeassa elämässä on omat haasteensa ja elokuvat ovat vain elokuvia. Jos alkaa verrata omaa parisuhdettaan tai deittikavereitaan filmien ruusunpunaiseen maailmaan, pettymyksiltä on mahdoton välttyä. Australialaistutkimuksen mukaan romanttisten komedioiden runsas katsominen aiheuttaa tyytymättömyyttä omaan parisuhteeseen.

8. Investoi himmentimeen

Naurettavalta kuulostava neuvo hankkia himmennin makuuhuoneeseen (miksei myös olohuoneeseen ja keittiöön…) ei hetken mietinnän jälkeen ole lainkaan hullumpi idea. Kirkas keinovalo ei varsinaisesti imartele ketään ja hämärämmässä ilmapiirissä on siten puolensa. Tunnelmaa ja itsevarmuutta voi toki luoda myös kynttilöillä.

9. Lopeta kellon tuijottaminen

Tuntikausien rakastelu kuulostaa toki romanttiselta ja upealta, mutta vakiintuneissa suhteissa ei kannata stressata homman kestoa. Itse asiassa tavallisten ihmisten määrittelemä ”normaali, hyvä seksi” kestää kyselytutkimuksen mukaan kolmesta kolmeentoista minuuttia.

10. Hanki uusia alusvaatteita

Tämä klisee ei ole käytännössä lainkaan huono ajatus, varsinkin jos kokosi on vuosien varrella muuttunut, eikä kymmenen vuotta sitten hankittu korsetti enää mahdu yllesi. Miellyttävästä materiaalista valmistetut, oikean kokoiset alusvaatteet voivat olla myös kauniita, joten heitä kellastuneet sloggit roskikseen ja suuntaa avoimin mielin ostoksille. Itsetuntosi kohoaa varmasti, kun löydät parhaita puoliasi korostavia alusasuja.
Lähde: Woman’s Day
Kuva: Pixabay