Vaikka lunta ei joka paikassa olekaan, talvi on meneillään ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti myös peiton alla, sillä se todellakin kannattaa.

Asiantuntijoiden mukaan seksin harrastaminen talvella on nimittäin paljon hyödyllisempää kuin muina vuodenaikoina. Alla listattuna tärkeimpiä syitä.

Vapauttaa endorfiineja

Monet kärsivät kausiluonteisesta masennuksesta etenkin pimeään vuodenaikaan. Seksi auttaa asiaan, koska silloin kehosta vapautuu endorfiineja, jotka saavat aikaan hyvänolon tunnetta.

Parantaa vastustuskykyä

Talvisin flunssa vaivaa lähes jokaista. Tutkimuksissa on todettu, että seksin avulla on mahdollista parantaa omaa sisäistä immuunijärjestelmää, joka auttaa torjumaan flunssaa.

Vähentää stressiä

Seksin on todettu helpottavan stressiä ja jännitystä, joka ei ole riippuvaista vuodenajoista. Mutta joidenkin on vaikeampi hallita ja käsitellä stressiä talvella käpertyneenä kotioloihin, koska ulkona on kylmä, eikä tarjolla ole niin paljon erilaisia virikkeitä.

Auttaa nukkumaan paremmin

Talvisin ilma on kuivempaa. Tämän takia moni heräilee öisin ja tuntee hengitysteiden olevan tukkoisia tai karheita. Jos saa orgasmin juuri ennen nukkumaanmenoa, se vapauttaa kehossa erilaisia aineita, jotka takaavat paremmat yöunet.

Lähde: Popsugar

Kuva: Pixabay