Kaikki on nykymaailmassa mahdollsita.

Yhdysvaltalainen Cecile Eledge, 61, sanoo, ettei epäröinyt hetkeäkään, kun hänen poikansa kysyi häneltä, voisiko hän synnyttää tälle lapsen. Kuulostaako oudolta?

Asia ei ole aivan niin outo, kun ymmärtää sen taustat. Eledgen poika Matthew Eledge on nimittäin homo. Matthew ja hänen aviomiehensä Elliot Dougherty eivät voi itse saada lapsia ja Nebraska on melko konservatiivinen osavaltio, joten he päättivät tiedustella asiaa Matthewin äidiltä, joka tarjoutui epäröimättä sijaissynnyttäjäksi.

Aluksi Matthew oli skeptinen, voisiko 61-vuotias nainen synnyttää lapsen. Lääkärien mukaan se kuitenkin oli mahdollista, joten prosessi laitettiin käyntiin.

Lopputuloksena Cecile synnytti lapsenlapsensa, jonka hedelmöitykseen käytettiin Matthewin siemennestettä ja Elliotin siskon Lea Yriben munasolua. Tyttö syntyi Omahassa maaliskuun lopussa ja sai nimekseen Uma Louise Dougherty-Eledge.

Dougherty ja Matthew Eledge ovat varautuneet käymään hankalia keskusteluja Uman epätavallisesta syntytarinasta. He aikovat paljastaa totuuden tytölle vasta kun hän on riittävän vanha.

– Kerron hänelle, että Lea-täti antoi siemenen hänen elämänsä aloittamiseksi ja hänen isöäitinsä tarjosi rakastavan puutarhan, jossa hän pääsi kukkimaan, ja mielestäni se on loisteliasta, Matthew kertoi NBC Newsille.

Alla video Uman syntytarinasta.

Lähde: NBC News

Kuva: YouTube / NBC News