Oletko luontaisesti avoin ja ystävällinen kaikille? Jokainen kaipaa huomiota, mutta esimerkiksi käden pitäminen olkapäällä liian pitkään tai jatkuva huomion hakeminen toiselta voivat olla merkkejä siitä, että tunnet häntä kohtaan muutakin vetovoimaa ja kyse ei olekaan enää pelkästä flirtistä.

University of Massachusetts Amherstin psykologian professori tohtori Susan Whitbourne kehottaa kiinnittämään tiettyihin asioihin huomiota, kun aiheena on henkinen pettäminen. Omat näkemyksensä asiaan kertoo myös 6 Simple Steps to a New and Happy Relationship -kirjan kirjoittanut Terri Orbuch.

Tässä kuusi merkkiä, joista tietää, että ”raja” on ylitetty.

1. Et kerro kumppanillesi flirtistäsi

Asioiden salaaminen puolisoltasi ei ole koskaan hyvä asia, tai sitten ajattelet, ettei sillä ole väliä. Flirttailun jatkaminen ja siitä kertomatta jättäminen saattaa johtua siitä, että pelkäät kumppanisi reaktiota.

– Jos et kerro kumppanillesi flirtistä, niin todennäköisesti olet ylittänyt rajan, sillä todennäköisesti pelkäät asian esiintuomista. Jos sinulla on salattavaa, silloin asia onkin niin, kertoo Whitborne.

2. Uskoudut toiselle ja kaipaat häneltä henkistä tukea

Mikäli olet harrastanut vaikkapa työkaverin kanssa pitempään pientä flirttiä pintapuolisista asioista keskustellessa, niin se ei haittaa.

– Mutta jos rupeat uskoutumaan hänelle tunnepuolen asioissa ja välillenne tulee yhteys partnerisi sijaan, niin se täyttää henkisen pettämisen tunnusmerkit. Tällaisista asioista pitäisi pystyä puhumaan kumppanin kanssa, toteaa Orbuch.

3. Kerrot toiselle asioita, joita kumppanisi ei tiedä

– Suhteessa pitäisi pystyä puhumaan kaikesta. Mikäli kerrot toiselle asioita, joista et ole sanallakaan maininnut kumppanillesi, on se henkistä pettämistä, mainitsee Orbuch.

Tällöin saatat tuntea vetoa flirttisi kohteelle, sillä saat häneltä vastineeksi jotakin sellaista, mistä jäät paitsi kumppanisi kanssa.

– Ihmiset kiinnittävät huomiota toisiin ihmisiin ja se ei tarkoita, että olisit huono ihminen tai suhteesi olisi kamala, sanoo Whitborne.

Tällöin sinun pitäisi kysyä itseltäsi: ”Mitä sellaista saan tältä henkilöltä, jota kumppanini ei pysty antamaan? Onko jatkaminen sen arvoista?”

4. Flirttailet koko ajan

Tämä saattaa mennä jo ”kroonisen flirttailun” puolelle, kuten Whitborne asiaa kutsuu. Tällöin et välttämättä ole valmis sitoutumaan suhteeseen niin läheisesti kuin pitkäaikainen seurustelu vaatisi.

– Aiempi käytöksesi voi heijastua myös tulevaan käyttäytymiseesi. Tällöin edessä saattaa olla sydänsuruja ja parisuhteen päättäminen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta ennen kuin kumppanisi panostaa siihen enemmän, kertoo Whitborne.

5. Harrastat sisäpiirin vitsejä flirttailun kohteen kanssa

Sisäpiirin vitsien kertominen voi tuntua oikku jutulta, kun sellaisen jakaa vanhan ystävän tai pitkäaikaisen työtoverin kanssa – Whitbornen mukaan se voi kuitenkin olla ongelma.

– Se antaa vaikutelman, että sinulla voi olla läheisemmät välit jonkun toisen kanssa kumppanisi sijaan ja tämän ”kehän” ulkopuolelle suljet tällöin myös oman rakkaasi, varoittaa Whitborne.

6. Ajattelet toista ihmistä ollessasi kumppanisi seurassa

Tunteet voivat saada vallan ja se on ok, mikäli osaat pitää ne kurissa.

– Ongelma tulee siinä kohtaa esille, kun tunteet vievät sinua ja et kykene ajattelemaan mitään muuta kuin toista. Jos asia askarruttaa liikaa, sinun pitää kyetä päättämään, miten aiot toimia tilanteessa, päättää Whitborne.

Lähde: Woman’s Health

Kuva: YouTube