Oletko ollut tilanteessa, että tapailet lähes täydellistä miestä, mutta makuuhuoneen puolella homma ei vain toimi? Usein jo asiasta puhuminen voi auttaa, mutta joskus kumppani saattaa vaatia käytännönläheisempää kouluttamista.
Seksi- ja deittailuekspertti Rachel Hall kertoo, että on tärkeää puhua kumppanin kanssa siitä, mitä haluatte seksiltä.
– Elämme seksin ympäröiminä, mutta näkemämme ei ole realistista, ja uskon että useat meistä pelkäävät etteivät vaatimuksemme sovi ”normiin”, jota näemme ympärillämme, Hall selittää.
Hallin mukaan on tärkeintä muistaa, että parisuhteen kummankin osapuolen seksuaalisuus kehittyy jatkuvasti.
– Ole valmis käymään useita lyhyitä keskusteluja aiheesta sen sijaan, että tekisit siitä yhdellä kerralla ratkaistavan ison asian, Hall neuvoo.
Tässä on neljä täsmävinkkiä, joilla voitte kohentaa seksielämäänne.

1. Aloita suutelusta

Miehesi saattaa olla muuten aivan ihana, mutta jättää kasvosi kuolan peittoon suutelusession seurauksena. Hallin mukaan suutelu on vaikein asia korjata, mutta kun olette saaneet sen kuntoon, olette jo pitkällä.

2. Ota mallia tv-ohjelmista

Hallin mukaan ei kannata nolostella, vaan käyttää vaikka tv-sarjan juonikuviota keskustelun avaajana. Tämän avulla voit esimerkiksi avautua kumppanillesi fantasioistasi.

3. Kuvittele kouluttavasi huonosti käyttäytyvää lemmikkiä

Parisuhdeasiantuntija Amy Sutherlandin mukaan kannattaa ottaa vaikutteita eläintenkouluttajilta, jotka eivät nalkuta eivätkä usein edes korjaa huonoa käytöstä. Sen sijaan kouluttajat palkitsevat eläimen hyvästä käytöksestä.
Eli jos kumppanisi tekee sängyssä jotain, mikä ei tyydytä sinua, älä reagoi mitenkään. Käytä sen sijaan myönteistä vahvistamista. Jos pidät jostain tietystä tavasta, jolla hän koskettaa sinua, kerro se hänelle.

4. Harrastakaa seksiä muualla kuin makuuhuoneessanne

Rachel Hallin mukaan monet huonot seksitavat johtuvat ympäristöstä.
– Olemme samassa vanhassa sängyssä ja teemme samoja vanhoja juttuja. Kaikki tuntuu mukavalta ja tutulta, emmekä viitsi nähdä vaivaa, Hall toteaa.
Hall neuvoo kokeilemaan seksiä uusissa ympäristöissä. Seksi esimerkiksi hotellihuoneessa, telttaretkellä ja jopa autossa voi rikkoa tylsät rutiinit.
Lähde: The Debrief