Ystävänpäivän kolkuttaessa ovella moni miettii, miten muistaisi omaa rakastaan. Hotels.com listasi vinkkejä oman kullan yllättämiseen – joko ystävänpäivänä tai aivan tavallisena viikonloppuna!
Rakkauden silta ja ystävänpäivätanssit Helsingissä

Vaihda viikkosiivous ja aamupuuro rentouttavaan hotelliyöhön ja toteuta viime hetken getaway Helsingissä! Ystävänpäiväviikonloppuna Helsinki tarjoaa parastaan ja tapahtumatarjonta on varsin monipuolista. Romantiikannälkää voi tyydyttää myös nauttimalla ystävänpäivän teemamenuista kaupungin eri ravintoloissa.
Katajanokalla sijaitseva Rakkauden silta (kuvassa) on avaamisensa jälkeen todistanut monia romanttisia kohtaamisia. Kiinnittämällä lukon sillan kaiteeseen sinetöit romanttiset aikeesi mielitiettysi kanssa. Jos seinät osaisivat puhua, myös Helsingin ylellisin hotelli voisi kertoa lukuisia tarinoita kuolemattomasta rakkaudesta ja historiallisista hetkistä. Hotel Kämpissä ovat yöpyneet niin valtionpäämiehet kuin rokkistaratkin. Hotellin yhteydessä sijaitseva Palace Kämp Day Spa tarjoaa unohtumattomia hemmotteluhetkiä pariskunnan molemmille osapuolille.
Elämykset ja romantiikka kulkevat käsi kädessä. Shoppailu Helsingin Design Districtillä on varmasti ainakin naisten mieleen. Viimeistään illan hämärtyessä voi tehdä lumoavan retken rautatietorin jääpuistoon, jossa vietetään urbaania rusettiluisteluiltaa, Lumo Valentine’s. Luvassa nostalgista rusettiluistelua, Helsinki Rockettes -jääshow ja D.R.E.A.M.:in deejiit Taika ja Lina.
Moderni lifestylehotelli GLO Hotel Art sijaitsee keskellä Helsingin Design Districtiä, 100 vuotta vanhan Art Nouveau -linnan syleilyssä. Hotellin ainutlaatuiset yksityiskohdat ja taidekokoelma virittävät romanttiseen tunnelmaan. Mikäli energiaa riittää, voi illalla pistäytyä vaikkapa Korjaamolla järjestettäviin We Love Helsinki -ystävänpäivätansseihin.

Ranskalaisia suudelmia Pariisissa ja Saint-Valentinin kylässä

Ystävänpäivälahjaksi voi antaa myös lupauksen tulevasta. Ranska mainitaan toistuvasti romantiikan pääkaupunkina, eikä syyttä. Rakkaalta voi varastaa ranskalaisen suudelman Seinen rannalla ja ranskalaisia korkoja löytyy vaikkapa Marais’n kaupunginosassa sijaitsevalta Vieille du Temple -ostoskadulta. Myös Pariista löytyy rakkauden silta, Pont des Arts, johon voi jättää pariskunnan nimellä ja päivämäärällä varustetun lukon. Eiffeltornin kupeessa sijaitseva Le Marquis Eiffel tarjoaa erinomaiset puitteet romanttisen loman viettoon.
Ystävänpäivän tulisi olla joka päivä. Näin saattaa ollakin pikkuruisessa ranskalaisessa kylässä Saint-Valentinissa, joka on saanut nimensä rakkauden suojeluspyhimyksen mukaan. Ystävänpäivän koittaessa talot ja puutarhat koristellaan punaisin sydämin ja rakastavaiset voivat kiinnittää rakkausviestejä lupausten puuhun. Kylän sydämessä sijaitsevassa valtavassa teltassa ystävänpäivää juhlitaan aina myöhään yöhön saakka. Kun on aika jatkaa matkaa, Bourgesissa sijaitseva Villa C tarjoaa modernit ja romanttiset puitteet yöpymiselle.

Toivomus ikuisesta rakkaudesta Roomassa

Romanttisen loman viettämisessä ikuiseksikin kaupungiksi kutsutussa Roomassa on jotain hyvin vertauskuvallista. Roomasta löydät niin vanhaa, uutta kuin lainattuakin, ja niistä jokainen kelpaa syyksi matkustaa sinne. Huikea historiallinen keskusta on kuin suuri ulkoilmamuseo ja toinen toistaan kutsuvammat ravintolat ja kahvilat ympäröivät kaupungin upeita piazzoja. Nuorekkaat ja trendikkäät Trasteveren, Campo dei Fioren ja Testaccion kaupunginosat ovat puolestaan täynnä kiinnostavia kulttuurikohteita sekä muodikkaita kauppoja ja baareja. Hotelli Residenza Motezitorio sijaitsee upealla paikalla aivan Trevin suihkulähteen ja Espanjalaisten portaiden tuntumassa. Muista heittää kolikko suihkulähteeseen ja toivoa!
Kuva: Facebook