Kuinka usein ihmiset elävät suhteessa harkitsematta koskaan eroamista? Syrjähypyn tekeminen ei välttämättä tarkoita sitä, etteikö rakastaisi puolisoaan. Victoria Milan selvitti voisivatko pettäjät harkita eroamista puolisostaan. Kyselyyn osallistui yhteensä 4658 varatuille tarkoitetun treffisivuston nais- ja miesjäsentä.
Huhtikuussa tehdyn tutkimuksen mukaan 76 % pettäjistä suosii seksin harrastamista enemmän salarakkaansa kanssa, mutta haluaa mieluummin nukkua kaikki tavalliset yönsä puolison kanssa varsinaisten rakkauden ja hellyyden tunteiden takia. Tulokset osoittavat myös, että 69 % pettämissivustoa käyttävistä eivät suunnittele, tai edes harkitse puolisonsa jättämistä. Vieläkin suurempi enemmistö, 85 %, eivät edes pidä salarakastaan potentiaalisena ehdokkaana pitkäaikaiselle suhteelle. Sen sijaan salarakkaasta etsitään parisuhteesta puuttuvaa intohimoa ja seikkailua, jonka löydyttyä jatketaan eteenpäin.
Mikä sitten saa pettäjät loppupeleissä pysymään kumppaninsa rinnalla? Vastaajat ilmoittivat kumppaninsa antavan heille turvallisuutta (35 %), rakkautta (29 %), vakautta (19 %), perheen (12 %) ja onnea (5 %), joita salarakastajasta taas ei löydy. Pettäjät perustelivatkin lojaalisuutta parisuhteelleen sillä, että ei ole tarvetta toiselle kumppanille (42 %) , salarakkaasta haetaan vain seksiä ja intohimoa (38 %), pelkkä seksi ei ole syy eroamiselle (11 %) ja ettei ole helppoa löytää toisenlaista seksuaalisen kemian ylittävää yhteyttä (8 %).
– Intohimon puute parisuhteessa ei ole riittävä syy eroamiseen. Jos sinulla on hyvä suhde kumppanin kanssa, on vielä rakkautta ja hellyyttä sekä muodostetaan hyvä perhe, eivät pettäjät pyri eroon salarakkaan avulla. He haluavat vain lisätä intohimon ja seikkailun takaisin elämäänsä, Victoria Milanin toimitusjohtaja ja perustaja Sigurd Vedal toteaa.