Seitsemän ikävää ongelmaa, joihin seksi auttaa

Ei ole yllätys, että seksistä on paljon hyötyä ihmisen hyvinvoinnille. Kuitenkin löytyy useita yllättäviä asioita, joihin seksi tarjoaa ratkaisukeinon.
1. Päänsärky
International Headache Society –lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että päänsäryt helpottivat huomattavasti seksin harrastamisen jälkeen. Tutkimukseen osallistuneista yli puolella migreenin oireet helpottivat seksin myötä. Tutkijoiden mukaan se johtuu seksin aikana kehossa vapautuvista endorfiineista.
2. Vatsakivut
Seksi voi auttaa kuukautisten aiheuttamiin kipuihin. Orgasmi vaikuttaa kohdun lihaksiin ja vapauttaa kemikaaleja, jotka toimivat luonnonmukaisina kipulääkkeinä kuukautiskipuihin.
3. Flunssa
Säännöllisellä seksillä on todettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia muun muassa flunssan torjuntaan. Seksin aikana vapautuu vasta-aineita, jotka taistelevat viruksia vastaan.

4. Aamupahoinvointi
Kyselytutkimuksen perusteella suuseksi auttaa raskauden aikaiseen aamupahoinvointiin. Pahoinvointiin helpottaa raskauden aiheuttaneen miehen siemenneste.
5. Unettomuus
Seksi vapauttaa oksitosiinihormonia, joka tekee ihmisen uneliaaksi. Naiset tuottavat miehiä enemmän oksitosiinia.
6. Hikka
Tohtori Francis M. Fesmire keksi hikkaan kaksi parannuskeinoa: eturauhasen hieronta ja orgasmi. Hänen mukaansa orgasmi aiheuttaa stimulointeja hermoihin, jonka vuoksi hän suosittelee orgasmiin johtavaa seksiä hikan hoitoon.
7. Masennus
Useissa tutkimuksissa seksin on todettu helpottavan mielenterveydellisiä ongelmia. Seksi vapauttaa ihmisen kehossa hormoneja, jotka parantavat mielialaa.
Lähde: Popsugar