Erektiohäiriöiden esiintyvyys kasvaa usein iän myötä, koska erityisesti peniksen verenkiertoon vaikuttavien sairauksien määrä lisääntyy miehen ikääntyessä. Myös muun muassa testosteronin puute, eturauhasen eli prostatan sairaudet ja epäterveelliset elämäntavat voivat olla erektiohäiriön syitä. Erektio-ongelmien pitkittyessä kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.
Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo, miten erektiohäiriöihin tulee suhtautua.
Seksuaaliterapeutti Annukan vinkit erektio-ongelmiin
1. On hyvä muistaa, että kaikilla miehillä on jossakin elämänvaiheessa ohimeneviä erektio-ongelmia. Itselleen kannattaa olla tällöin armollinen ja ajatella erektio-ongelmia väliaikaisina, elämään kuuluvina tilanteina.

2. Keskustele kumppanisi kanssa. Sekä ohimenevistä että pidempään jatkuvista erektio-ongelmista kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa. Erektio-ongelmiin liittyy usein suorituspaineita, ja usein ne hälvenevät, kun niistä voidaan keskustella. Myös kumppanin on hyvä pyrkiä keskustelemaan miehen kanssa hyväksyvään sävyyn ja häntä syyllistämättä.
3. Vaali terveitä elämäntapoja. Jo pienikin liikunnan lisääminen, alkoholin kulutuksen vähentäminen ja terveellisemmän ruoan lisääminen ruokavalioon vaikuttavat positiivisesti miehen seksuaaliseen hyvinvointiin ja erektioon.
4. Erektio-ongelmien jatkuessa käänny asiantuntevan lääkärin puoleen. Usein erektiohäiriön taustalla on monta yksittäistä tekijää, jotka kannattaa kartoittaa huolella, jotta jokaiseen tekijään löydetään paras mahdollinen hoito. Kumppani kannattaa ottaa mukaan hoitoprosessiin, koska miehen erektiohäiriö vaikuttaa myös parisuhteen seksiin.