Pettäminen on pahaksi muullekin kuin avioliiton onnellisuudelle. Italialaistutkijoiden mukaan uskottomien miesten riski saada sydänkohtaus kasvaa huomattavasti.

Salasuhteet etenkin miestä itseään nuorempien naisten kanssa ovat terveydelle erityisen vaarallisia.

Firenzen yliopiston tutkijat etsivät lääketieteellisistä julkaisuista avainsanoja ”uskottomuus”, ”avioliiton ulkopuoliset suhteet” ja ”miehet”. Tuloksista ilmeni, että sydänkohtaukset olivat suhteellisen harvinaisia miehen vehtaillessa oman vaimonsa kanssa. Sen sijaan rakastajattarien yhteydessä ilmenneet, jopa kuolemaan johtaneet sydänkohtaukset, olivat huomattavan yleisiä.

Tutkijat löysivät rakastajattaren makuukamarissa kesken yhdynnän tapahtuneisiin kuolemaan johtaneisiin sydänkohtauksiin selkeitä syitä.

Merkittävä kuolemaan johtanut tekijä oli valtimontukkeuman repeäminen, joka vastasi kolmanneksesta kuolemantapauksista. Toinen suuri pettäjien kuolemaan johtanut tekijä oli sukupuoliyhteyden aikainen sydänkohtaus.

– Avioliiton ulkopuoliset suhteet voivat olla terveydelle vaarallisia siksi, että rakastajattaret ovat usein nuorempia kuin miesten varsinaiset vaimot. Vaimoa nuoremman rakastajattaren kanssa harrastettu seksi voi olla kehoa enemmän rasittavaa ja lisäksi hyvin usein yhdyntää ennen on syöty ja juotu raskaasti, tutkimusta johtanut Alessandra Fisher kertoo.

Pettävien miesten terveyttä haittaavaa stressiä lisäävät myös huono omatunto suhteesta sekä uskottomuuden salailu vaimolta.

Kuva: Pixabay