puhelin-sänky
Puhelimen lataaminen ja säilyttäminen sängyssä on erittäin vaarallista ja aiheuttaa vakavan tulipaloriskin. New Yorkissa yritetään saada muutosta monien pahaan tapaan säilyttää puhelinta tyynyn alla.
New Yorkin 33. poliisipiiri julkaisi Twitterissä neljä karua kuvaa tuhoista, joita sängyssä olleet puhelimet ovat saaneet aikaan. Kuvien yhteydessä luki: ”Älä laita kännykkkää tyynyn alle, kun menet nukkumaan tai lataat sitä.”
puhelin-sänky3
Kuvista uutisoineet tiedotusvälineet muistuttavat, että sängyn sytyttäneistä puhelimista on aiheutunut lukuisia tulipaloja, joissa koko talo on palanut maan tasalle.
puhelin-sänky2
Varsinkin nuorilla ja teineillä on usein apha tapa pitää puhelintaan tyynyn alla. Erään 15-vuotiaan pojan sänky leimahti liekkeihin, kun ladattavana ollut puhelin syttyi klo 04 aamuyöllä ja koko perhe jouduttiin evakuoimaan kodistaan. 13-vuotias tyttö sai palovammoja, kun hänen tyynynsä alla latauksessa ollut Samsung S4 -puhelin sytytti sängyn tuleen. Tytön isän mukaan puhelin oli ollut latauksessa sängyn takana, josta se oli todennäköisesti tipahtanut tyynyn alle ja alkanut ylikuumentua. Latauksessa oleva puhelin siis kannattaa myös sijoittaa riittävän kauas sängystä.
puhelin-sänky4
Palokunnat ovat jo vuosien ajan yrittäneet välittää ihmisille tietoa, että mikä tahansa elektroninen laite tarvitsee riittävästi tilaa ympärilleen latauksen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään ja ylikuumenemista ei pääsisi tapahtumaan. Laitteet tulee asettaa kovalle alustalle, jotta lämpö pääsee haihtumaan helpommin. Varsinkin älypuhelimien akut voivat kuumentua niin paljon, että ne sulavat, tai joissakin tapauksissa jopa räjähtävät ja aiheuttavat tulipalon.
Lähteet: Daily Mail ja NBC
Kuva: NYPD, 33rd Precinct, Twitter-tili

VOITA KILROYN MATKA, ARVONTA JOKA PÄIVÄ!