Linnanmäen ympärillä on pyörinyt kevään mittaan odottavia kysymyksiä ja innostuneita arvauksia siitä, mitä puistossa oikein on tapahtumassa.
Moni on seurannut kiinnostuneena huvipuiston siluetin muokkautumista talven aikana. Keväällä 2018 Linnanmäki alkoi raottaa pikkuhiljaa taigametsän verhoa sosiaalisen median kanavissaan kertomalla, että vesivuoristorata Vonkaputous on purettu ja samalla vihjasi vahvasti, että jotain uutta ja uljasta on luvassa.
Nyt on viimein aika kertoa mahtavia uutisia.
– Linnanmäelle saapuu vuonna 2019 huvipuiston merkittävin uudistus, joka tulee pyörittämään huvipuistohurjapäitä moneen suuntaan. Olemme todella innoissamme siitä, että pääsemme vihdoin kertomaan tästä upeasta ratalaitteesta, jonka nimeksi tulee Taiga!, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo hymyssä suin.
– Halusimme tuoda Linnanmäelle laitteen, joka on erityisesti vauhdinhuumaisten huvipuistokävijöiden mieleen ja hankintaa onkin suunniteltu hartaasti. Reilusti yli 10 miljoonan investointi on Linnanmäen ja samalla suomalaisen huvipuistohistorian suurin, Adlivankin jatkaa.
Linnanmäelle rakentuva laite on toden totta huvipuistofanien unelmien täyttymys. Uusi laite tulee olemaan huikeat 1104 metriä pitkä, 52 metriä korkea ja sen huippunopeus on 106 km/h. Samanlaista on lähistöltä turha etsiä. Rata on kahdesti laukaistava, ja ajon aikana huvittelijat pääsevät pyörimään peräti neljä kertaa pää alaspäin.
– Kaikki laitteemme ovat merkityksellisiä, ja jokainen niistä on jonkun lempilaite. Huvilaitteilla on kuitenkin oma elinkaarensa, joten siksi osa lempilaitteista, kuten vesivuoristorata Vonkaputous ja lastenlaitteena tunnettu Kotkot, on nyt poistettu huvipuiston valikoimasta. Kehittyäkseen entistäkin paremmaksi Linnanmäen tulee uudistua jatkuvasti, kertoo Linnanmäen tekninen johtaja Anssi Tamminen.
Uuden ratalaitteen toimittaa arvostettu eurooppalainen ratalaitevalmistaja Intamin, jolla on eniten ’launch coastereita’ maailmassa. Intamin on Linnanmäen pitkäaikainen yhteistyökumppani ja he ovatkin toimittaneet myös Kirnun, Hurjakurun ja Panoraaman Linnanmäelle.
– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme yhdessä Linnanmäen kanssa päässeet suunnittelemaan uniikin ratalaitteen. Uskon, että tämä uusi laite tulee olemaan yksi Pohjois-Euroopan parhaista, kertoo viime vuonna Phantasialandiin upean Taron-ratalaitteen toimittanut Intaminin Executive Vice President Sascha Czibulka ylpeyttä äänessään.
– Ratalaitetoimittajan valinta oli helppo, sillä Intamin kykeni luovimmin ratkaisemaan, miten haastavaan maastoon saadaan räätälöityä maailmanluokan rata, Tamminen valottaa valintaprosessia.
Radan pystytys aloitetaan varsinaisesti ensi elokuussa, mutta perustustöitä tehdään jo kesän aikana, jotta 250 ratajalkaa saadaan paikoilleen ajallaan. Huomattavan pituutensa vuoksi laite tulee risteämään Pikajunan, Tulireen ja Maisemajunan kanssa. Yleisölle laite avautuu kaudella 2019. Huvittelijat voivat huvitella Linnanmäellä normaaliin tapaan kaudella 2018 rakennustyömaasta huolimatta.
STT
Kuva: Linnanmäki