Hajamielisyys onkin älykkyyden merkki!

Hyviä uutisia sinulle, jonka muisti on kuin reikäjuusto. Toronton yliopiston tutkijat ovat julkaisseet tutkimuksen, jonka mukaan huonon työmuistin omaavat saattavat itse asiassa olla älykkäämpiä kuin hyvämuistiset.
Jos sinulla on taipumus unohtaa yksityiskohdat, syy saattaa olla se, että aivosi vain luovat lisää tilaa uudelle informaatiolle. Kanadalaistutkijat totesivat, että neuronien lisääntyminen hippokampuksen alueella lisäsi unohtamista. Hippokampus on aivojen alue, jolla on keskeinen rooli muistitoiminnoissa. Tutkijat päättelivät, että unohtamisen tarkoitus on tehdä tilaa tärkeimmille yksityiskohdille ja hylätä hyödytön informaatio.
Esimerkiksi hiirillä tehdyssä kokeessa eläimet löysivät tiensä ulos labyrintistä nopeammin, kun ne oli saatu huumaamalla unohtamaan, missä ulospääsy oli aiemmin ollut. Hiiret, jotka käyttivät aiempaa informaatiota löytääkseen tien ulos, olivatkin hitaampia.
– Ihailemme aina henkilöä, joka pärjää tietovisoissa, mutta muistin tarkoitus ei ole muistaa, kuka voitti Stanley Cupin vuonna 1972, professori Blake Richards avaa tutkimustuloksia.
0- Muistin tarkoitus on tehdä meistä älykkäämpiä ihmisiä, jotka voivat tehdä kuhunkin tilanteeseen sopivia ratkaisuja. Tärkeä seikka sen onnistumisessa on unohtaa osa saadusta informaatiosta.
Lähde: Ladbible


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.