Janni Hussille kertoi sosiaalisessa mediassa ikäviä uutisia. Tavanomainen lääkärikäynti ja siitä seuranneet tutkimukset paljastivat fitnesstähdellä vakavan sairauden.

– Maaliskuussa menin näyttämään mun iholla ollutta näppylää ihotautilääkärille. Naureskelin, että nyt käydään posauttamassa yksi ihonalainen finni YouTubessa nähdyllä tyylillä. Hymy kuitenkin hyytyi aika nopeasti, kun lääkäri löysi mun ”finnistä” värimuutoksia. Siitä alkoi viikkoja kestänyt epätietoisuus ja odottelu, joka päättyy tänään HUSin leikkuupöydälle. Enpä olisi tuolloin maaliskuussa ajatellut, että mä kohtaisin syövän 27-vuotiaana, kertoo Janni Hussi Instagram-tilillään.

YouTubessa julkaisemallaan videolla Janni kertoo, että sen jälkeen kun näppylä oli poistettu, siitä löytyi patologisissa tutkimuksissa solumuutoksia. Pitkien lisätutkimusten jälkeen diagnoosi oli dermatofibrosarkooma, joka on ihon harvinainen pahanlaatuinen sidekudoskasvain.

– Sarkooma on siis tukikudossyövän yleisnimitys, tällainen sarkooma mulla nyt sitten on, Janni kertoo videolla.

– No olihan se aika sokki tajuta tää, että mulla, mähän olen vasta 27, olen nuori ja kuolematon, että miksi mulla on tämmönen, Janni kertoo kyyneliin murtuen.

Jannin mukaan sairaus on hyvin hoidettavissa. Tänään torstaina hän menee toiseen leikkaukseen, jossa olkapään alueelta poistetaan videolla näkyvään näppylään näppylään nähden melko suuri alue ihoa. Jos ihoa ei saada ommeltua takaisin kiinni, joudutaan turvautumaan ihonsiirtoon.

Alla Jannin YouTubessa julkaisema riipaiseva video asiasta. Hän kehottaa videolla myös ihmisiä tarkkailemaan ihomuutoksiaan ja menemään näyttämään niitä lääkäreille, eikä odottamaan ”itsepäisesti” 1,5 vuotta niin kuin hänsanoo tehneensä.

Alla olevan kuvan Janni otti itsestään saatuaan puhelun lääkäriltä.

Kuvat: Instagram / Janni Hussi