Taiteilija Juhani Palmun vastoinkäymiset jatkuvat. Taiteilijalta löytyi äskettäin virtsarakosta kasvain jo toistamiseen, tämän lisäksi hänellä on ollut aiemmin kasvain virtsaputkessa sekä eturauhasessa.

TAUSTAA: Juhani Palmun, 77, syöpä uusiutui – ”Tilanne on monella tavalla haastava”

– Lääkärinlausunnon mukaan Juhanilla on diagnoosina eri alueisiin ulottuva virtsarakon syöpä. Syöpä on 2-tason virtsarakkosyöpä, Leila Palmu huokaisee Metropolille.

– Syöpä oireili siten, että virtsa ei kulkenut. Nyt Juhani katetroidaan kotihoidon toimesta neljä kertaa päivässä. Kotihoito seuraa virtsan kulkua, lisäksi hänellä on säännöllisiä tutkimuksia muutaman viikon välein. 

Lääkärinlausunnossa mainitaan, että myös jotkut imusolmukkeet ovat suurentuneet.

– Niiden ei kuuluisi suurentua, niitä nyt seurataan koko ajan, Leila huokaa. 

Positiivinen koronatestitulos

Juhanin ja Leilan elämää varjostaa nyt myös se, että Leila-vaimo sai keskiviikkona 9.3. positiivisen koronatestituloksen. 

– Takana on rankka yö, tuntui, että henki ei kulkenut. Lisäksi oli yskää ja oksentelua, Leila kertoo yskien.

– Juhanin kannalta tietysti on jo liian myöhäistä siirtyä muualle, hän on ehtinyt jo altistua. Hänellä on onneksi kolme rokotusta, ja häntä seurataan nyt tarkasti. Juhanin tilassa on tietenkin hengenvaarallista saada koronatartunta. 

En tunne pelkoa

Taitelija itse on olosuhteisiin nähden positiivisella mielellä.

– Voin ihan hyvin, olen maalannut paljon. Olen tällä hetkelläkin työhuoneessani, Juhani kertoo Metropolille. 

– Kova into on päällä, joka päivä tulen tänne maalaamaan. Luonnollisesti olen kuitenkin välillä normaalia väsyneempi. Olen saanut uusista tauluistani paljon myös tilauksia, se on hienoa. En minä pelkoa tunne, taiteilija sanoo luottavaisesti.

Lue myös:

Seiska: Juhani Palmun Leila-vaimo yritti itsemurhaa: ”Tilanne oli erittäin vakava”

Hjallis laukoo suoran kysymyksen Tiina Jylhän kauneusleikkauksista – näin Tiina vastaa!