Kolme outoa asiaa, joita pikaruoka aiheuttaa ihmiselle

Pikaruokaa ei ole koskaan pidetty erityisen terveellisenä vaihtoehtona, mutta tutkimusten perusteella löytyy myös muita asioita, joita pikaruoka aiheuttaa ihmisen kehoon ja mieleen.

1. Masennus

Espanjassa tehdyn tutkimuksen mukaan pikaruokaa syövät ovat yli puolet todennäköisemmin masentuneita verrattuna terveellisempiä ateriavaihtoehtoja syöviin nähden.

– Mitä enemmän pikaruokaa kulutat, sitä suurempi riski sinulla on masennukseen, sanoo tutkija Almudena Sanchez-Villegas.

Jotkut asiantuntijat näkevät asian myös käänteisenä. Heidän mukaansa masentuneisuus saa ihmisen syömään epäterveellisimmin.

2. Rahaongelmat

Toronton yliopiston tutkija Sanford Devoe kertoo, että pikaruoka saa ihmisen tuhlaamaan rahojaan. Devoen mukaan ihminen yhdistää pikaruoan nopeuteen ja välittömään tyydytykseen.

– Kun näemme pikaruokaravintoloiden logoja, tai muistamme ruokailumme kyseisissä paikoissa, aivomme menevät tilaan, jossa todennäköisimmin kulutamme rahaa säästämisen sijasta, Devoe toteaa.

3. Sokerin yliannostus

Monet tietävät, että pikaruoka sisältää paljon rasvaa ja kaloreita, mutta niiden lisäksi pikaruoka-annoksissa on paljon piilosokeria.

Lähde: Daily Star

Kuva: Unsplash


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit
Lataa...