Tämä lääkeaine poistaa masennuksen välittömästi – 8 kuukaudeksi!

Suuret lääkeyhtiöt takovat valtavat määrät rahaa erilaisilla masennuslääkkeillä, joiden vaikutukset vaihtelevat potilaasta toiseen. Kaikilla masennuslääkkeillä on kuitenkin yksi yhteinen tekijä, mikään niistä ei vaikuta nopeasti, vaan niitä kaikkia täytyy syödä pitkäjaksoinen kuuri. Pitkäaikaisesta lääkkeen syömisestä huolimatta vaikean masennuksen ei luvata parantuvan pelkällä lääkityksellä. Lisäksi tarvitaan liikuntaa, aktiviteetteja, terapiaa, jne. Nyt kenties asiaan saadaan muutos – psykedelisen huumeaineen avulla.
Tutkimuksissa on todettu, että vain yksi annos psilosybiinia, jossa vaikuttava aine on magic mushroomin eli ”taikasienen” kaltainen, voi poistaa ahdistusta ja masennusta ihmisiltä joilla on pitkälle edennyt syöpä. Aine on niin tehokasta, että kerta-annos vaikuttaa välittömästi ja sen positiivinen vaikutus voi kestää jopa kahdeksan kuukauden ajan.
Tutkijat testasivat lääkettä kahdessa tutkimuksessa Yhdysvalloissa ja tulokset olivat merkittäviä. Vapaaehtoiset saivat ”mielekkäitä ja hengellisiä kokemuksia”, jotka saivat useimmat pohtimaan uudelleen elämää ja kuolemaa sekä toivat heille selvää parannusta elämänlaatuun.
Tutkimuksen tulokset julkaistiin Journal of Psychopharmacologyssä. Noin 40 – 50 % vasta diagnosoiduista syöpäpotilaista kärsivät jonkinlaisesta masennuksesta tai ahdistuneisuudesta. Masennuslääkkkeet eivät normaalisti ole toimineet kovin hyvin syöpäpotilailla.
Professori Roland Griffiths, joka johti tutkimusta Johns Hopkinsin yliopiston lääketieteellisessä laitoksessa, totesi ettei ei osannut odottaa kyseisiä tuloksia ja kuvaili niitä todella merkittäviksi.

Myös New York Universityn tutkimuksessa päästiin samoihin tuloksiin ja tohtori Stephen Ross sanoi, että psilosybiini aktivoi serotoniinin reseptoreita aivoissa. Näin potilaat voivat tuntea erilaisen todellisuuden, aivan kuin eräänlaisen heräämisen unelmaan. Jotkut potilaat kertoivat nähneensä lääkkeen ottamisen jälkeen mielikuvia lapsuudesta sekä syövän kohtaamisesta. Lääkärit varoittivat testattavia potilaita, että näin voi käydä, mutta muistuttavat että näkyjä ei myöskään tarvitse pelätä.
Tutkimuksen toteuttaja professori David Nutt oli itse mukana psilosybiinin lääkekokeilussa toukokuussa Isossa-Britanniassa. Nuttin mukaan nyt on korkea aika ottaa psykedeliset hoidot vakavasti, kuten 1950- ja 1960-luvuilla tehtiin. Hänen mielestään aiheesta on kuitenkin vielä tehtävä paljon lisätutkimuksia.
Lähde: The Guardian