Tosi-tv-tähti Henna Kalinainen osallistui vuonna 2020 suosittuun Olet mitä syöt -ohjelmaan, jossa hän onnistui pudottamaan painoaan toistakymmentä kiloa. Kalinaisen muutaman vuoden takainen elämäntaparemontti keräsi aikoinaan runsaasti ihastelua somessa ja mediassa.

Sittemmin Kalinainen on kertonut avoimesti julkisuudessa joutuneensa kamppailemaan painonsa kanssa uudemman kerran Olet mitä syöt -ohjelman päättymisen jälkeen. Viime syksynä esitetyssä Gossip Moms Suomi -sarjassa Kalinainen myönsi haaveilevansa reilusta painonpudotuksesta.

– Tavoitteeni on päästä sadan kilon paremmalle puolelle, Kalinainen totesi ohjelmassa.

Sarjassa nähtiin, kuinka Kalinainen tunsi epävarmuutta painostaan ja sulkeutui yksin kotiinsa.

– Minua inhottaa niin paljon koko olemukseni ja turvonneet kasvot ja kaikki mikä näkyy, että en halua poistua kotoa mihinkään, hän tunnusti.

Nyt Kalinainen puhuu jälleen painostaan hänen ja Vilma Karjalaisen luotsaaman Mamma Mia -podcastin tuoreessa jaksossa. Kalinainen on lisännyt myös podcastin viralliselle Instagram-tilille kirjoituksen, jossa hän jakaa kokemuksiaan erään laihdutuslääkkeen käytöstä.

Kyseessä on Ozempic-laihdutuspiikki, joka on ollut runsaasti esillä mediassa viime vuosina. Kyseistä lääkettä käytetään Kalinaisen mukaan hoitona diabeetikoille, mutta sen vaikuttava aine semaglutidi tehoaa myös painonpudotukseen.

Podcastissa Kalinainen kertoo saaneensa lääkkeeseen reseptin yksityiseltä lääkäriltä vuonna 2020. Oman kokemuksensa myötä Kalinaisen suhtautuminen lääkettä kohtaan on muuttunut hyvin kriittiseksi.

– Häiritsevänä asiana näen tässä sen, että tätä hehkutetaan ihmelääkkeenä missä laihtuu kymmeniä kiloja kuin ihmeen kaupalla piikittämällä kerran viikossa eikä ole koskaan nälkä ja verensokeri pysyy hyvänä ja paljon muuta. Monet ovat halunneet tämän itselleen yksityisen lääkärin määräämänä ilman sen tarkempaa hoitosuunnitelmaa, Kalinainen kirjoittaa Instagramissa.

– Minulle tämän määräsi lääkäri painonpudotukseen ja tulos oli kaksinkertainen painonnousu, hän paljastaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Podcast-jaksossa Kalinainen toteaa, ettei edes kehtaa sanoa ääneen nykyistä painolukemaansa. Hän arvelee painonnousunsa johtuvan siitä, että lääke vei häneltä kokonaan ruokahalun. Tämän vuoksi Kalinainen ei hoidon aikana syönyt riittävästi eikä tarpeeksi terveellisesti.

Kalinainen puhuu jaksossa myös siitä, kuinka hän on painonsa vuoksi joutunut vastaanottamaan paljon ikäviä kommentteja tuntemattomilta ihmisiltä.

– Minäkin olen vain ihminen, ja minä kärsin joka päivä huonosta itsetunnosta ja kannan nämä minun kiloni, mutta se tuntuu todella pahalta, että joku vielä huomauttaa siitä, Kalinainen alleviivaa.

Lue myös:

Vakavasti sairastuneen Henna Kalinaisen vointi romahti uudestaan – joutui takaisin sairaalahoitoon

Henna Kalinainen kärsii ulkonäkökriisistä – ylipaino koituu esteeksi unelmapestin vastaanottamiselle: ”Kaikki on pielessä”