Kuten monet tietävät, jotkut ruoan ainesosat voivat olla myrkyllisiä elimistöllemme. Esimerkiksi korvasienet täytyy ryöpätä, ennen kuin niitä voi syödä. On kuitenkin olemassa myös monia yleisempiäkin ruoka-aineita, joiden myrkyllisyydestä kaikki eivät ole tietoisia.
Nämä 10 ruoka-ainesta ovat suoranaista myrkkyä elimistöllemme ja osa niistä voi jopa tappaa sinut!
1. Kirsikan siemenet

Kirsikan siemenet sisältävät syanidia. Jos nielaiset siemenen vahingossa, sinulla ei ole hätää, mutta jos siemenet menevät suussasi rikki ja nielaiset ne, kaksi tai jopa yksikin rikkoutunut kirsikan siemen voi tappaa sinut!
2. Punaiset pavut

Punaisten papujen, varsinkin kidney-papujen valmistamisessa on syytä olla tarkkana. Pavut on kypsennettävä hyvin ennen syömistä, koska siten niistä saadaan poistettua terveydelle erittäin haitallista lektiini-proteiinia. Lektiini voi tuhota suolistosi.
3. Limanpavut

Nämä pavut sisältävät raakamuodossaan limariiniä, joka hajotessaan muodostaa syaanivetyhappoa. Nämäkin pavut on syytä kypsentää hyvin, jotta terveydelle haitallisilta vaikutuksilta vältytään.
4. Parapähkinä

Parapähkinä on maailman radioaktiivisin elintarvike! Sen radiumpitoisuus on 1000-kertainen muihin ruoka-aineisiin verrattuna.
5. Maniokki

Maniokki on juureskasvi, joka kehittää väärin valmistettuna tappavaa syanidia.
6. Karambola
http://www.punmiris.com/himg/o.17754.jpg
 
Tähtihedelmässä eli karambolassa on keskushermostoon vaikuttavia ainesosia. Lisäksi munuaisongelmista kärsivän henkilön ei tulisi syödä tätä hedelmää, sillä se saattaa aiheuttaa vakavan munuaisvaurion.
7. Vihreä peruna

Vihertynyt peruna sisältää glykoalkaloideja, solaniinia ja kakoniinia, jotka ovat suuremmissa määrin syötyinä myrkyllisiä.
8. Raparperi

Raparperi sisältää elimistölle haitallista oksaalihappoa, joka sitoo elimistöstä kalsiumia. Raparperi voi aiheuttaa myös munuaiskiviä.
9. Muskottipähkinä

Muskottipähkinää tulee nauttia hyvin pieninä annoksina. Muskotin huumaavien aineiden eliminisiinin ja myristisiinin seurauksena syljeneritys vähenee, pulssi heikkenee, verenpaine laskee ja sydän alkaa hakata tiheämmin. Syöjä saattaa nähdä hallusinaatioita ja mennä sokkiin. Pahimmassa tapauksessa liian suuri annos muskottia voi johtaa kuolemaan.
10. Homeinen ruisleipä

Ruisleipä saattaa säilyä jopa viikon, mutta kuinka kauan sitä voi syödä turvallisesti? Ruisleivän homehtuessa siihen on havaittu syntyvän LSD:n kaltaista terveydelle haitallista ainetta. Kannattaa luottaa pikemmin aikaan kuin silmiin, sillä home ei välttämättä aina heti muodostuttuaan näy paljaalla silmällä. Vaikka leivässä näkyisi vain yksi pieni homepilkku, home on rihmastoineen levinnyt leivässä jo muuallekin.